Yhdysvaltain ilmavoimat vastaanottaa uuden äärimmäisen korkean taajuuden viestintäsatelliitin

Vaikka haavoittuvuudet viestintäjärjestelmissä, kuten satelliittiseuranta tuli ilmi Venäjän ja lännen joukkojen välisen kitkan aikana, Yhdysvaltain ilmavoimat ottivat virallisesti hallintaansa AEHF[efn_note]Advanced Extremely High Frequency[/efn_note] -ohjelman neljännen satelliitin, jonka tarkoituksena oli tuoda vahvistettu ja joustava viestintäkyky puuttuminen amerikkalaisten joukkojen, mutta myös Kanadan, Ison-Britannian ja Alankomaiden joukkoihin.

AEHF-ohjelman tavoitteena on sijoittaa kuusi satelliittia geosynkroniselle kiertoradalle, joista kukin tarjoaa tiedonsiirtokapasiteettia enemmän kuin kaikki Milstar-ohjelman satelliitit, ja antaa joukkojen vaihtaa tietoja, kuten ääni, teräväpiirtovideo, taistelukentän tai havainnointitiedot.

Jos AEHF-ohjelman käyttämät uudet taajuudet ja salausalgoritmit mahdollistavat jonkin aikaa mahdollisen teknisesti edistyneen vastustajan häirinnän vastustamisen, ne eivät suojaa itse satelliitteja, olipa kyse sitten muista satelliiteista, ohjuksista tai suunnatun energian aseista. . Nämä ovat kuitenkin juuri niitä aloja, joita Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten mahdolliset vastustajat, kuten Kiina tai Venäjä, pitävät strategisina. Mikäli näiden kansojen välillä tapahtuu lähitulevaisuudessa suuri kriisi, on enemmän kuin todennäköistä, että kummankin puolen satelliitit ovat ensimmäisiä uhreja, jos vihollisuudet alkavat.

Tässä tapauksessa taistelukentällä etua saavat armeijat, jotka pystyvät toimimaan huonontuneessa ympäristössä, tai armeijat, joilla on nopeasti toteutettavissa olevia vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten mikro-/nanosatelliitit. Kaksi aluetta, joilla Ranskan armeijat ja teollisuus ovat tunnustaneet asiantuntemuksen…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit