Venäläiset teollisuusyritykset ja sotilaat haluavat yleistää 57 mm:n aseet

- Mainonta -

Panssaroitujen ajoneuvojen tulivoiman kasvu on useita vuosia sitten alkanut syvällinen ilmiö, joka liittyy "korkean intensiteetin" konfliktin riskin palautumiseen. Todellakin, kun haitallinen riski rajoittui jalkaväkijoukkoon tai joukkoihin, jotka on asennettu erittäin liikkuviin panssarittomiin ajoneuvoihin, mutta jotka olivat erittäin huonosti suojattuja, matalakaliiperisia aseet, kuten 25 mm:n tykit, jotka varustavat ranskalaisen VBCI:n, tai 30 mm:n tykit, jotka varustavat monia jalkaväen taisteluita. ajoneuvoja ympäri maailmaa oli enemmän kuin riittävästi.

Mutta kun kyse on nykyaikaisten panssaroitujen ajoneuvojen torjunnasta, nämä kaliiperit osoittautuvat riittämättömiksi. Tästä syystä Ranska ja Iso-Britannia käyttivät 40 mm:n CTAS 40 -tykkiä varustaessaan EBRC Jaguaria sekä brittiläisiä Ajaxia ja MCV80 Warrioria. Samoin Yhdysvaltain armeija on päättänyt varustaa tulevat jalkaväen taisteluajoneuvot 50 mm:n tykeillä, kun taas Strykers myy 12,7 mm:n konekiväärinsä 30 mm:n tykeille.

Venäjän puolella aloitimme jo tietyllä edistyksellä, suurin osa IFV:istä oli jo varustettu 30 mm:n tykeillä. Mutta viime kuukausina sotilasviranomaiset ja maan teollisuusyritykset ovat kyseenalaistaneet tämän kaliiperin. Tästä syystä vuoden 2019 paraatin aikana IFV T15 Armata ilmestyi tornilla, joka oli varustettu 57 mm:n tykillä, kaliiperi, joka näyttää saavan kannatusta Moskovassa. Vaikka Kurganetit ja Boomerang IFV:t ovat kevyempiä, ne on myös suunniteltu kantamaan tätä vaikuttavaa tornia, ja tuleva BMPT Terminator 3 korvaa sen kaksi 2 mm:n tykkiä yhdelle myös 30 mm:n tykille.

- Mainonta -

Toisin kuin länsimaiset, Venäjän sotilasviranomaiset ovat osoittaneet lyhennettyjä päätössyklejä viime vuosina. Siksi on enemmän kuin todennäköistä, että jalkaväen taisteluajoneuvot, joita reunustavat punainen tähti, ilmaantuvat nopeasti kantamaan tätä 57 mm:n tykkiä, varsinkin kun venäläiset teollisuusmiehet työskentelevät jo useita erikoistuneita ja ohjattavia kuoria.

Ranskassa VBCI suunniteltiin tarjoamaan erinomainen kompromissi liikkuvuuden, suojan ja tulivoiman välillä matalan ja keskitason intensiteetissä. Ja se antoi tyytyväisyyttä maassa, varsinkin Serval-operaatioiden aikana, jolloin sen 25 mm:n tykin tulivoimaa arvostettiin suuresti. Kuitenkin nykyään, ja mahdollisen korkean intensiteetin taistelun yhteydessä, se on sekä aleaseistautunut että alipanssari. Sen lisäksi, että osa olemassa olevista panssaroiduista ajoneuvoista on kehitetty, esimerkiksi lisäämällä Qatarissa ehdotettu 40 CTAS-torni, olisi hyödyllistä suunnitella IFV:stä raskaampi versio, tehokkaampi, paremmin panssaroitu, paljon paremmin aseistettu ja , miksi ei, teloilla varustettuna, pyörät ovat osoittaneet tiettyjä rajoja soisella maalla Baltian maissa...

VBCI mudassa Puolustusuutiset | Kevyet ja panssaroidut tiedustelutankit | Panssaroitujen ajoneuvojen rakentaminen
Ranskalainen VBCI juuttunut mutaan Virossa
- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit