Uusia jännitteitä Kosovossa: Serbian armeija valmiustilaan

Kosovon poliisi teki tänä aamuna ratsian maan pohjoisosassa, pääasiassa serbien alueella, ja pidätti 23 ihmistä, mikä aiheutti alueen serbiväestön vihaa. Spontaanit mielenosoitukset järjestettiin nopeasti, ja kerrotaan, että Kosovska Mitrovican kaupunkiin pystytettiin barrikadeja. Laukauksista raportoitiin.

Serbian presidentti Aleksandar Vucic asetti Serbian asevoimat valmiustilaan ilmoitettuaan Serbian parlamentille, ettei hän jätä (Kosovon) serbiväestöä suojaamatta albaanien (Kosovon) uhkaa vastaan. Tilanne on siksi erittäin jännittynyt, varsinkin kun Serbia tietää nyt, että se voi luottaa Venäjän tukeen Naton väliintulon neutraloimiseksi, toisin kuin vuonna 1999.

Jatkuu …

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit