Venäjä haluaa saavuttaa yliäänenopeuksia risteily- ja laivantorjuntaohjuksilla.

Aleksanteri Leonovin mukaan, Koneenrakennuksen tutkimus- ja tuotantoyhdistyksen toimitusjohtaja, Venäjän viranomaiset ovat valtuuttanut valmistajat lisäämään Venäjän asevoimissa tällä hetkellä käytössä olevien laivantorjuntajärjestelmien ja risteilyohjusten kantamaa ja nopeutta.

Erityisesti merkittäviä ponnisteluja keskitetään P800 Onyx -järjestelmään, joka varustaa Project 22350 Admiral Gorshkov -fregatit, Project 885 Yassen -luokan sukellusveneet ja tulevat Project 22350M Super Gorshkov -hävittäjät. P800 Onix on 8,90 metrin ohjus, jonka massa on yli 3 tonnia. Sen voimanlähteenä on ramjet-moottori, jonka nopeus on 2,5 mach merenpinnan tasolla. Ohjus voi saavuttaa 2 km:n kantomatkan korkealla matalalla lentoprofiililla ja 300 km:n lentoradalla. Se käyttää GLONASS-satelliitin säätämää inertianavigointijärjestelmää risteilyvaiheisiin ja älykästä infrapunahakijaa kohteensa hankkimiseen ja tuhoamiseen. 120 kg:n taistelukärki yhdistettynä käytettyyn liike-energiaan riittää tuhoamaan tai vahingoittamaan vakavasti kaikki olemassa olevat pinta-alukset.

Ilmoitus siitä, että Onyx-järjestelmä halutaan tuoda yli 6 machin nopeuksiin, viittaa jälleen kerran siihen, että Venäjä on tehnyt läpimurron hypersonic-aseiden ohjauksessa. Onyxilla ei todellakaan ole ballistista lentorataa, kuten Tzirkonilla oletetaan olevan, ja siksi sitä ei voi ohjata satelliitista tulevalla takasäteellä. Tämän vuoksi oletetaan, että venäläiset insinöörit olisivat onnistuneet kehittämään materiaalin, joka kestää yliääninopeuden synnyttämää lämpökitkaa, mutta joka on kuitenkin riittävän heikosti tiheä päästääkseen sähkömagneettisen ohjaavan säteilyn läpi (itse asiassa vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä, että ohjus säilyttää infrapunaohjauksen kuten tänään).

Jos näin on, Venäjällä olisi erittäin merkittävä tekninen edistysaskel laivantorjuntaohjusten suhteen, sillä länsimaisiin aluksiin asennetut ilmatorjuntajärjestelmät eivät pysty sieppaamaan matalalla lentoradalla olevaa hyperääniohjusta.

Jos tiedot todistetaan, koska ei ole objektiivisia viitteitä siitä, että tätä tekniikkaa olisi todella hallittu, Venäjä voisi ottaa käyttöön ilma-aluksiin verrattavan merivoimien rajoitusvyöhykkeen. Sen vuoksi se pystyisi neutraloimaan Naton kaksi pääjoukkoa, sen ilmavoimat ja laivaston, saavuttaakseen erittäin merkittävän strategisen edun, koska jälkimmäinen ei pystyisi vastustamaan sen panssaroitua voimaa ilman massiivista väliintuloa Yhdysvalloissa.

Venäjä soveltaa enemmän kuin koskaan oppia "Ole vahva tai vastustajasi on heikko, ja estä häntä käyttämästä joukkojaan", joka, paljon enemmän kuin hybridisota, pitäisi lukea kenraali Gerazimovin ansioksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit