Fincantieri lanseeraa Italian laivastolle tarkoitetun LHD Triesten

Italialainen laivanrakentaja Fincantieri lanseerasi 25. toukokuuta LHD Triesten, joka on tarkoitettu korvaamaan lentotukialuksen Giuseppe Garibaldi vuonna 2022. Castellammare di Stabian telakalle Napoliin lähelle rakennetun rakennuksen rakentaminen aloitettiin helmikuussa 2018, ja sen testaamisen pitäisi alkaa vuoden lopussa. 2020.

Trieste on silloin Italian laivaston tärkein rakennus Cavour-lentokukialuksen kanssa. Se on 214 metriä pitkä ja painaa yli 33.000 12 tonnia, ja se perustuu modulaariseen konseptiin, jonka ansiosta se voi toimia lentotukialuksena ja hyökkäyslaivana käyttämällä jopa 101 AW90- ja SH35A-helikopteria, mutta myös F8B-lentokoneita, jotka korvaavat Italian laivaston ilmailun AV600-harrier. Siihen mahtuu myös yli XNUMX sotilasta ja heidän ajoneuvojaan, tukikohta, johon mahtuu erilaisia ​​laskeutumisaluksia, yhteinen komentoasema ja sairaala, jossa on noin kolmekymmentä sairaanhoitopaikkaa. Trieste on suurin italialainen sotilasalus, joka on laskettu vesille toisen maailmansodan jälkeen.

Toisin kuin ranskalaiset Mistralit, Trieste ei laiminlyönyt itsepuolustuskykyään. Itse asiassa rakennuksessa on 16 Sylver50-siiloa, jotka pystyvät käyttämään yhtä monta Aster 15- ja 30-ohjusta tai 32 CAMM-ER-ohjusta, sekä 3 76 mm:n tykkiä ja 3 kauko-ohjattavaa 25 mm:n tykkiä.

Ammattitilaajille varattu luottamuksellinen sisältö

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit