Ranska vei puolustustarvikkeita 9,2 miljardin euron arvosta vuonna 2018

Le Drianin vuosien jälkeen, kun Ranskan vienti kasvoi 4 miljardista eurosta vuonna 2012 17 miljardiin euroon vuonna 2015 ja 15 miljardiin euroon vuonna 2016, vuonna 2018 vientimäärät vähenivät erittäin merkittävästi, 7 miljardiin euroon. Vuonna 2018 kirjattu elpyminen, jossa tilaukset olivat 9,1 miljardia euroa, vastaa siis enemmän paluuta keskiarvoon kuin etenemistä. Itse asiassa ranskalainen BITD vie 20 miljardin euron vuosittaisesta liiketoimintavolyymista keskimäärin puolet viimeisten 10 vuoden aikana, joten puolustusteollisuus voi tuottaa 13 prosenttia vuosittain tuotetuista teollisuusmääristä. 200.000 500.000 työntekijän ekosysteemi sekä alihankkijat ja niistä johtuvat työpaikat. Maanpuolustusteollisuuteen liittyviä työsuhteita on yhteensä yli XNUMX XNUMX henkilöä.

Vuosi 2018 oli kuitenkin merkittävä, sillä Belgian kanssa solmittiin "CaMo"[efn_note]Motorized Capacities[/efn_note] -sopimus, mikä merkitsi Euroopan maiden odotettua paluuta Ranskan tärkeimpien puolustusteollisuuden kumppaneiden joukkoon. Brysselin tilaamien 417 VBMR Griffonin ja 60 EBRC Jaguarin lisäksi tämä sopimus edustaa myös ensimmäistä askelta Ranskan ja Belgian armeijoiden integroinnissa eurooppalaiseen taktiseen yhteistyöhön. Ranska ei ollut kirjannut merkittävää tilausta yhdeltäkään Euroopan maalta Kreikan 55 Mirage 2000:n jälkeen. Tämän belgialaisen tilauksen lisäksi mukana on myös Espanjan tilaus 12 eurooppalaiselle NH90-helikopterille, jotka kootaan Ranskassa.

Toisaalta Lähi-idän osuus Ranskan tilauksista on edelleen lähes puolet yli 4 miljardilla eurolla vuodelle 2018. Monille nämä ovat sopimuksia, jotka liittyvät jo käytössä olevien laitteiden huoltoon ja modernisointiin. palvelu, mutta alue on edelleen BITD:n keuhko 12:n järjestyksessä Rafale lisäksi Qatarilla ja Saudi-Arabian laivaston kevyillä partioveneillä. Vaikka moraaliset näkökohdat nousevat edelleen julkiseen ja poliittiseen keskusteluun, tämä riippuvuus kiistanalaisten kumppaneiden viennistä on todistettu uhka Ranskan puolustusteollisuuden kestävyydelle.

Jos voimme iloita, kuten puolustusvoimien ministeri Florence Parly tekee, Ranskan puolustusteollisuuden menestyksestä kansainvälisellä näyttämöllä, emme voi sivuuttaa sitä riippuvuutta, joka syntyy luontaisesti monipuolisista asiakkaista. Lisäksi vaikka Ranska lisää yhteistyöohjelmiaan Euroopan tasolla, Ranskan vientiä voivat uhata samat kumppanit, joilla, kuten näemme, on erilainen viennin asialista. Näihin kahteen riskiin lisätään uusien toimijoiden, kuten Turkin, Etelä-Korean ja erityisesti Kiinan, aggressiivisten tarjousten ja valtavien kunnianhimojen tulon aiheuttama uhka.

Ratkaisu ei tulisi viennin arvon alenemisesta, vaan sen suhteellisesta osuudesta BITD:n toiminnassa ja sitä kautta kansallisten tilausten lisääntymisestä, jotka ovat myös välttämättömiä, jotta Ranskan asevoimille annetaan mahdollisuus puolustamaan maata ja sen etuja.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit