Sävy nousee (taas) Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä PESCOn vuoksi

- Mainonta -

Ilmeisesti Trumpin hallinto näyttää päättäväiseltä saada eurooppalaiset periksi päättäväisyydessään varata Euroopan puolustusvaroja PESCO:lta eurooppalaisille projekteille ja yrityksille. EU:n poliittisten ja turvallisuusasioiden komitean ja Yhdysvaltain hallituksen edustajien välisessä kokouksessa, joka pidettiin sunnuntaina 2. kesäkuuta, Euroopan ja Aasian apulaisulkoministeri Michael Murphy kertoi espanjalaisen El Pais -lehden toimittajille "Kun kriisi puhkeaa". ja Euroopan puolustus on epäonnistunut, kansalaiset eivät ole vaikuttuneita siitä, että heidän armeijansa käyttivät eurooppalaisia ​​varusteita." Ja lisäsi, että jos Eurooppa säilyttää asemansa, Yhdysvallat voisi keskeyttää asetoimitukset eurooppalaisille.

Nämä julkilausumat, lisättynä Donald Trumpin Britanniassa, osoittavat Yhdysvaltain hallinnon äärimmäistä vihamielisyyttä Euroopan unionia kohtaan ja syvää halveksuntaa itseään kohtaan Euroopan maita kohtaan, jotka eivät heidän mukaansa pysty kertomaan omaa puolustustaan.

Jos kommentit ovat selvästikin hyvin järkyttäviä, ja ne ovat peräisin pitkäaikaiselta liittolaiselta, joka on lisäksi tärkein aseiden toimittaja Euroopan armeijoille (yli 10 miljardia dollaria vuodessa), ne ovat ennen kaikkea osoitus huonovoinnista, jota ei voida vähentää. Yhdysvaltain presidentin yksinkertaiseen hegemoniseen mielijohteeseen. Koska Eurooppa on monien vuosien ajan menestynyt investoimalla minimaalisesti puolustukseensa, luottaen tässä suojelijaan Atlantin toisella puolella. Siksi, kun Eurooppa haluaa näyttää hyvin luonnollisia itsenäisyyden merkkejä, Washingtonin reaktio, aivan yhtä luonnollinen, on sitäkin polvi-nylittävämpi, koska Trumpin hallinto ei ole tunnettu diplomaattisista hienouksistaan.

- Mainonta -

Koska, ja voimme vain pahoitella, Michael Murphyn sanat perustuvat tähän todellisuuteen: Eurooppa ei pysty puolustamaan itseään yksin, etenkään Venäjää vastaan. Vaikka Euroopan unioni on maailman johtava talousmahti ja sen väkiluku on 20 prosenttia suurempi kuin Yhdysvalloissa, on kuitenkin viimeksi mainitun tehtävä ottaa suurimmat varmuusjoukot maahan. Baltia, Puola, Romania, ja jopa Kreikassa. Tietysti he löytävät sieltä omia etujaan, mutta meidän ei siksi pitäisi olla yllättyneitä siitä, että he puolustavat näitä samoja etuja tarvittaessa.

Lisäksi huolimatta eurooppalaisten ilmeisestä yhtenäisyydestä tässä asiassa, Euroopan unioni on hyvin jakautunut tässä asiassa. Ranska puolustaa Saksan kanssa itsenäisempää asemaa, kun taas unionin itäiset maat vannovat Naton alle, samoin kuin hollantilaiset. Jopa ranskalais-saksalaisessa parissa vastaukset poikkeavat toisistaan, sillä Saksa on paljon enemmän huolissaan julkisen talouden tasapainosta ja vientikanavien ylläpitämisestä kuin sellaisen puolustuspohjan rakentamisesta, jota unionin muut maat voisivat tukea. se. Ranskassa vallitsee kaksijakoisuus maan ilmoittamien tavoitteiden ja myönnettyjen resurssien todellisuuden välillä erotettuna nykyisten uhkien ajallisista todellisuuksista.

Enemmän kuin koskaan Euroopan tai ainakin ranskalais-saksalaisen parin ja ennen kaikkea Ranskan on sovitettava sotilaallinen ja teknologinen voimansa taloudelliseen voimaansa, mikä on ainoa edellytys tasapainoisen vuoropuhelun palauttamiselle Yhdysvaltojen kanssa, kuten Venäjän kanssa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit