Venäjän ilmassa oleva ASM APR-3M torpedo tulee käyttöön

Vaikka monet maat pystyvät nykyään rakentamaan sukellusveneiden torjuntaan tarkoitettuja pinta-aluksia ja jopa sukellusveneitä, vain harvat ovat hallinnut sukellusveneiden vastaisten ohjattujen torpedojen suunnittelun. Venäjä on yksi näistä harvoista valituista, varsinkin APR-3-järjestelmällä, joka voidaan toteuttaa T-142- ja Be-50-meripartiolentokoneilla sekä hävittäjiä ja fregateja varustavilla Ka-27 M-helikoptereilla. merivoimat.

Mutta APR-3 ei ole vain venäläinen ASW-torpedo, se on järjestelmä, jolla on oma työllisyyskonseptinsa. 540 kg painava APR-3 on paljon painavampi kuin vastineet, kuten ranskalais-italialainen Mu-90 tai amerikkalainen Mk54. Lisäksi torpedolla on erityinen toiminta, joka alkaa laskeutua ympyrässä heti kun se tulee veteen, havaitakseen kohteensa ilman rakettimoottoriaan. Kun kohde on hankittu, moottori käynnistyy ja ajaa torpedon erittäin nopeasti yli 45 solmun nopeudella kohti kohdetta, jolloin sukellusveneelle jää vähän aikaa vastatoimien käynnistämiseen tai väistöliikkeen yrittämiseen. APR-3:sta ei kuitenkaan puutu heikkouksia, joista tärkein on sen erittäin alhainen autonomia, alle 1 meripeninkulman, missä Mu90 ylittää 12 meripeninkulmaa, mikä edellyttää kantorakettien olevan erittäin tarkkoja ampumatarvikkeidensa pudotuksessa.

Joka tapauksessa tämän torpedon uusi versio on juuri saanut testausvaiheensa päätökseen ja APR-3M on siksi alkamassa tulla palvelukseen venäläisten yksiköiden kanssa. Tämä uusi versio, nimeltään "korppikotka", on hieman kevyempi kuin APR-3E "Aigle", 470 kg, uusi, tehokkaampi etsijä, joka kestää paremmin vastatoimia, ja hieman pidennetty kantama 2,5 km. , tai 1,5 meripeninkulmaa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit