Peking näyttää lihaksiaan Yhdysvaltoja vastaan

Kiinan viranomaiset ovat päättäneet laittaa rahansa suuhunsa sen puolustusministeri Wei Fenghen julistusten jälkeen Shangri-La Defensen kokouksissa, joista olemme jo raportoineet. Viikon alussa suoritetun uuden SLBM[efn_note]sukellusveneen laukaisevan ballistisen ohjuksen[/efn_note] erittäin ajankohtaisen testin lisäksi PLA[efn_note]kansan vapautusarmeija[/efn_note] esitteli yleisölle, ja varsinkin joillekin lehdistön edustajille DF21-ballististen ohjusten patteri, joka esitellään laivantorjunta-aseina tai AShBM[efn_note]Anti-Ship Ballistic Missile[/efn_note] ja joka Pekingin mukaan kykenee saavuttamaan ja tuhoamaan kantoaluksen lentokoneita 1500 26 kilometrin etäisyydellä, mikä riittää saavuttamaan Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksen, jos se auttaisi Taiwania. Muista, että Kiinassa on myös DF21-ohjus, jolla on samat ominaisuudet kuin DF4500:llä, mutta kantama on XNUMX km. Kiinan julistuksista huolimatta on edelleen epäilyksiä sen todellisesta kapasiteetista, että sen ohjukset saavuttaisivat liikkuvan kohteen, jopa lentotukialuksen kokoisen kohteen. Mutta Kiinan puolustusministeriön viimeaikaiset lausunnot näyttävät antavan uskottavia vastauksia tällä alalla.

Julkinen esittely 10 DF21D-ohjuksesta Puolustusuutiset | Sotilaalliset liitot | Rannikkopuolustus
Kuva dokumentista, joka on omistettu DF21D-ohjusten julkiselle esittelylle

Esityksen lavastus, jonoon pystytettävät ohjukset, ei jätä epäilystäkään viestistä, joka niillä oli välitettävä, eikä Pekingin kasvavasta päättäväisyydestä pitää Washington poissa sisäisenä kapinana pitämästänsä.

Jännitteet itsenäisen Taiwanin saaren ympärillä ovat jatkaneet lisääntymistä viime kuukausina, ja Peking on muuttanut perusteellisesti keskusteluaan sitä kohtaan siirtymällä Taipeille sotilaallisen tuen sattuessa uhkaamisesta taloudellisilla kostotoimilla, nyt nimenomaisiin kostouhkauksiin. Ja nyt ei ole epäilystäkään siitä, että huolimatta vaikeuksista, joita PLA kohtaa mahdollisessa sotilasoperaatiossa saarta vastaan, Peking ja sen presidentti Xi Jinping ovat päättäneet tuoda Taiwanin takaisin kansalliseen joukkoon lyhyellä tai keskipitkällä aikavälillä. termi.

Kuten myös keskustelimme, tämä Kiinan joukkojen mielenosoitus osoittaa myös hallinnon luottamuksen sotilaalliseen voimaansa ja sen kykyyn tarvittaessa neutraloida Yhdysvaltojen sotilaallinen voima. Varmistaakseen viestin perillemenon PLA julkaisi myös artikkelin, joka kattaa juuri tätä kohtaa osavaltion verkkosivustolla Global Times.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit