Kiinan rannikkovalvonnasta huolehtii horisontaaliset tutkat

Viestinnän osalta Kiina, kuten Venäjä, haluaa kierrättää tietojaan säilyttääkseen julkaisuvirran, mikä luo suuren dynaamisuuden tunteen. Näin on tänään julkaistun artikkelin kanssa osavaltion verkkosivusto Global Times, jossa keskitytään Kiinan rannikkoalueiden ennakkovaroitustutkien haavoittumattomuuteen tutkantorjuntajärjestelmien edessä.

Itse asiassa Kiinan joukot ovat sijoittaneet maan rannikolle joukon korkeataajuisia tutkainfrastruktuureja käyttäen pinta-aaltojen periaatetta, jolloin järjestelmä pystyy havaitsemaan lentokoneita horisontin ulkopuolella, ja tämä maapallon pyöreydestä huolimatta. Niiden erityispiirteenä on myös se, että ne eivät ole kovin herkkiä nykyisin käytetyille stealth-tekniikoille, mikä mahdollistaa piilolaitteen havaitsemisen suurilta etäisyyksiltä. Lopuksi, kuten artikkelissa huomautetaan, näiden tutkien käyttämät taajuuskaistat tekevät niistä "havaitsemattomia" nykyisille tutkantorjuntaohjuksille, jotka ovat erikoistuneet seuraamaan säteitä paljon korkeammilla taajuuskaistoilla.

Tämä tekniikka ei kuitenkaan ole läheskään virheetön tai uusi. Neuvostoliitto oli jo 80-luvulla käyttänyt tämäntyyppisen tutkan Kuolan niemimaan edistyneen havaitsemisen varmistamiseksi. Lisäksi siitä puuttuu pahoin tarkkuus, niin että on vaikeaa, ellei mahdotonta, ohjata ohjusta tiedon perusteella. tämän järjestelmän tarjoama. Lopuksi ne vaativat raskasta infrastruktuuria, joka ei ole luonteeltaan kovin liikkuvaa. Siksi ei ole tarvetta tutkantorjuntaohjukselle sen voittamiseksi. Kun jokaisen tutkan sijainti tiedetään, yksi tai useampi risteilyohjus pystyy täydellisesti eliminoimaan järjestelmän.

Ranska oli edelläkävijä horisontin yläpuolella olevien tutkien alalla, sillä ONERA on kehittänyt Nostradamus-tutkan, joka pystyi havaitsemaan minkä tahansa lentokoneen, mukaan lukien varkain, 700–2000 kilometrin etäisyydellä infrastruktuurista. Tätä ohjelmaa seurasi vuonna 2009 STRADIVARIUS-ohjelma, jossa tällä kertaa käytettiin pinta-aaltoja. Thales tarjoaa myös tähän tekniikkaan perustuvan rannikkopuolustusjärjestelmän. Australia ja Kanada käyttävät myös tämän tyyppisiä tutkia havaitakseen suuria alueita ympärillään

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit