Miksi F35 on niin onnistunut?

- Mainonta -

Aloitettuaan uransa amerikkalainen F35-kone on saavuttanut huomattavan määrän kaupallisia menestyksiä Euroopassa ja Aasiassa. Ohjelman seitsemän kumppanimaan lisäksi Lockheedin koneet voittivat kaikki kilpailut, joihin se osallistui, usein eurooppalaisten lentokoneiden vahingoksi, lukuun ottamatta yhtä, saksalaisten Tornadojen korvaamista. Tänään F7 on mukana kahdessa kilpailussa Euroopassa eurooppalaisia ​​lentokoneita vastaan, Suomessa ja Sveitsissä, ja jatkaa Aasiassa saavutettujen menestysten tasaamista, kun tilataan yli 35 uutta lentokonetta Japanista, neuvottelut edistyminen Singaporen kanssa ja todennäköinen tilausten jatkaminen Etelä-Koreaa varten.

Samanaikaisesti ohjelmaa kritisoidaan laajalti Euroopassa ja Yhdysvalloissa sen kroonisen epäluotettavuuden, riittämättömän ilmailutoiminnan ja ylläpidon kohtuuttoman hinnan vuoksi. Kuinka Lockheedin tähtikone onnistuu näissä olosuhteissa eliminoimaan järjestelmällisesti eurooppalaiset ja amerikkalaiset vastustajansa voidakseen määrätä itsensä kaikilla markkinoilla?

Tämä menestys perustuu Lockheed-Martinin ja Yhdysvaltain ulkoministeriön antamiin kolmeen lupaukseen, ja Nato välittää ne ihailtavasti ja muodostaa valtavan poliittisen ja julkisen tehokkuuden.

- Mainonta -
F22 Raptor Defense Analysis | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Amerikkalainen F22, Lockheedin “viidennen sukupolven” ensimmäinen edustaja

1- Teknologinen lupaus

Koko F35: ää ympäröivä keskustelu on muotoiltu lupauksen mukaan absoluuttisesta teknologisesta paremmuudesta "viidennen sukupolven lentokoneiden" hattu, mikä mahdollistaa selkeän eron muiden länsimaisten laitteiden kanssa. Tämän "viidennen sukupolven" määritelmää on myös muutettu vastaamaan täydellisesti F5:tä poistamalla käsite superristeilystä[efn_note]lentokoneen kyvystä ylläpitää yliääninopeutta ilman jälkipoltinta[/ efn_note], joka kuitenkin järjestelmällisesti esiintyi Lockheedin viestinnässä, kun se mainosti F35:ta. Juuri tämä subjektiivinen luokittelu toimii systemaattisen median ja poliittisen pommituksen kautta kaksijakoisena suodattimena suhteessa Rafale, Du Typhoon, Super Hornet tai Gripen. Eurooppalaiset lentokonevalmistajat joutuivat luokitelluksi yhtä keinotekoiseen käsitteeseen "sukupolvi 4+", jonka oletettiin edustavan edellisen sukupolven lentokoneita, jotka ovat saavuttaneet teknologisen huipun, jota käytetyt tekniset paradigmat edustaisivat. Lisäksi luokituksessa "sukupolven 4+ lentokoneet" sisältyy luonnostaan ​​skaalautuvuusrajan käsite, jota F35:llä ei päinvastoin ole, koska se edustaa viidennen sukupolven perustaa.

Tämä lupaus ei tietenkään siedä tosiseikkojen tutkimista, koska F35 on todellakin erittäin kykenevä alusta havaitsemiskapasiteetin suhteen ja pystyy tarvittaessa hyödyntämään edistyneitä tutkan varkauksia, mutta kärsii myös monista heikkouksista, erityisesti nopeus, ohjattavuus, käytettävyys, kantavuus ja kantama. Se kärsii myös yksimoottorisesta arkkitehtuuristaan, mikä on lisäriski laitteelle, jolla on tämä hinta.

2- Lupa yhteentoimivuudesta

Jos on olemassa objektiivinen argumentti, joka tekee päätöksen F35: stä, se on yhteentoimivuus. F35: n valinta tarkoittaa myös täydellisen yhteentoimivuuden valitsemista amerikkalaisten joukkojen ja niiden laitteiden kanssa ja siten transitiivisuuden avulla, jotta varmistetaan Yhdysvaltojen suoja hyökkäyksen sattuessa. Tämän väitteen on laajalti esittänyt myös Trumpin hallinto, joka on muuttanut F35: n lipuksi Yhdysvaltain suojaan.

- Mainonta -

Koska tämä yhteentoimivuus on myös Washingtonille takuu vankeille markkinoille tulevina 40-50 vuotena, F35: llä on omat ylläpitojärjestelmänsä, omat aseensa ja omat keskitetyt kehityksensä. Kaupallinen strategia, joka muistuttaa tältä osin GAFA: n strategiaa, joka hallitsee asiakkaidensa liikkumista ylämarkkinoilla sovellusversioiden vuorottelulla ja suorituskyvyn asteittaisella heikkenemisellä jatkuvassa käytössä.

F35A B61-ydinpommin pudotuskokeiden aikana Puolustusanalyysit | Hävittäjäkoneet | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F35A pudottaa B61-ydinpommin

Tätä aluetta edustaa täydellisesti NATO B61 -gravitaatioydinpommin vaunu, jota voivat nykyään käyttää belgialaiset, hollantilaiset ja turkkilaiset F16-koneet sekä saksalaiset ja italialaiset Tornadot. Yhdysvallat kuitenkin kieltäytyy tällä hetkellä mukauttamasta tätä strategista ammusta Typhoon Eurooppalainen, kuten he tekivät Tornadolle, ainoana tavoitteenaan rohkaista Saksaa varustautumaan F35-koneilla tai pahimmassa tapauksessa F/A 18 E/F Super Hornetilla, kun taas poliittiset viranomaiset kieltäytyivät F35:stä ja haluavat suosi Typhoon rakennettu paikallisesti.

3 - Julkinen lupaus

Toisin kuin eurooppalaiset lentokonevalmistajat, Lockheed-Martin on rakentanut kaupallisen menestyksensä toiminnalle, joka kohdistuu samanaikaisesti poliittisiin ja sotilaallisiin viranomaisiin sekä yleiseen mielipiteeseen. Kun Washington päätti tarjota F35: n Kreikalle, jotta löydettäisiin vaihtoehto Turkin todennäköiselle poistumiselle ohjelmasta, julkinen ilmoitus puuttui samanaikaisesti laajan viestintäkampanjan kanssa sekä yleistä mediaa että erikoistuneita tiedotusvälineitä kohtaan, mikä hänen laitteensa kunniaksi kehystetty puhe. Kahden päivän aikana erikoistuneista toimittajista, kuten monista sotilaisista, mutta toistaiseksi melko kriittisistä hänen turkkilaisen vastustajansa hankkimaan laitteistoon, oli kaikista tullut kiihkeä kannattajia, ehtymätön esimerkkien kanssa simuloiduista yhteyksistä italialaiset F35-koneet, joiden aikana varkainkone suoritti "tekoja" ja unohti muutama päivä aiemmin kuvatut varaukset lentokoneen kustannuksista, kunnossapidosta ja saatavuudesta ...

- Mainonta -
F35B ja Typhoon Royal Air Francen ennakointi seuraaville 30 vuodelle Puolustusanalyysi | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
F35A ja Typhoon lentää muodostelmassa

Tämä toimi toteutettiin samanaikaisesti Kreikassa, Romaniassa ja Puolassa, mikä aiheutti yleisen mielipiteen täydellisen muutoksen muutamassa päivässä, ja siksi jopa vastahakoisimpien poliittisten viranomaisten. Tämä täydellisesti toteutettu strategia on epäonnistunut vain kerran ohjelman käynnistämisen jälkeen A.Merkelia ja U. von der Leyeniä vastaan ​​Saksassa, ja tämä huolimatta uskomattoman väkivaltaisesta lehdistökampanjasta, joka on maksanut rahansa. virka Luftwaffen esikuntapäällikölle.

4- Naton levoton rooli

Koska tässä asiassa Nato näyttää epäonnistuvan sitoutumisessaan puolueettomuuteen kansallisen itsemääräämisoikeuskysymyksissä, toimien Euroopassa Lockheedin aggressiivisena kaupallisena edustajana joidenkin hyvin tietoisten tarkkailijoiden mukaan. Tämä selittää armeijan päälliköiden, kuten aiemmin mainitun, Luftwaffen esikuntapäällikön julkisen kannan Saksan asiakirja-aineistossa tai kuten Alankomaiden esikunnan päällikön… Belgian asiakirja-aineistossa!

Lisäksi on viitteitä siitä, että Nato puuttuisi suoraan lentokoneiden tekniseen arviointiin eurooppalaisten tarjouspyyntöjen aikana, kuten tapahtui Belgiassa, kun Nato pakotti ilmavoimat pystyä suorittamaan ilma-aluksen puolustuksen tukahduttamisoperaatioita ja siten saamaan lentokone, joka on varustettu merkittävällä varkaudella allianssin kriteerien mukaisesti, mikä vain F35: llä oli. Sillä ei ollut merkitystä, että lentokoneen hankkimiseksi maan oli supistettava laivasto 32 lentokoneeseen, mikä sallii konfliktien sattuessa vain yhden operatiivisen laivueen ja kieltää Brysselin osallistumasta pysyvästi koalitioihin.

Naton kannustimet F35: lle olivat ja ovat edelleen lukuisia Kreikassa, Espanjassa ja jopa Saksassa, Lockheed ei hyväksynyt Berliinin päätöstä luopua jalokivistään. Vaikuttaa siltä, ​​että Euroopassa (mannermaisessa mielessä) Yhdysvaltojen painostus on ohittanut vain Ranskan ja Ruotsin, kaksi maata, jotka tuottavat omia hävittäjiä.

Yhteenveto

F35: n menestys ei johdu sattumasta eikä eurooppalaisten ja aasialaisten ehdottomasta uskollisuudesta Yhdysvaltoihin. Se on seurausta maailmanlaajuisesta strategiasta, jossa yhdistyvät täydellisesti hallittu laajennettu viestintä, tehokas vaikutusverkosto ja joka perustuu eurooppalaisen vaihtoehdon puuttumiseen, ei taistelulentokoneiden, vaan strategian suhteen.

Jos Ranska ja Saksa haluavat todella antaa todellisen sysäyksen La Défensen Euroopalle, on oltava ylävirtaan houkutteleva puolustustarjous näiden kolmen amerikkalaisen lupauksen täyttämiseksi ja riittävän voimakas muodostamaan vaihtoehto. standardeja Yhdysvalloissa ja käyttämällä samoja viestintästrategioita, erityisesti suhteessa yleiseen mielipiteeseen. Muuten eurooppalainen ilmailutarjous murenee edelleen amerikkalaisten hyökkäysten edessä huolimatta eurooppalaisten lentokoneiden kiistattomista vahvuuksista!

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit