Saksa haluaa eurooppalaisen tiiviin ilmapuolustushankkeen

Saksan liittovaltion ulkoneuvosto on kehottanut Euroopan maita kehittämään ja ottamaan käyttöön ohjelman, jonka tavoitteena on varmistaa taisteluyksiköiden tiivis suojelu. Hänen analyysinsa mukaan Euroopan maat ovat menettäneet varmuuden ilmavoimien ylivoimastaan ​​taistelukentän yläpuolella, ja siksi taistelujoukoilla on oltava suoja, joka pystyy torjumaan ilmauhkiin 8 kilometrin säteellä.

Saksan neuvoston tuottamat elementit viittaavat siihen, mikä näyttää, ei sen enempää, ei vähempää kuin korvaamaan ranskalais-saksalaisia ​​ROLAND-järjestelmiä, jotka olivat vastuussa kahden maan mekaanisten yksiköiden suojelemisesta kylmän sodan aikana. He ovat myös lähestymässä amerikkalaista IM-SHORAD-ohjelmaa, jonka tavoitteena on tuottaa pikaisesti 144 Stryker-panssaroitujen ajoneuvojen kuljettamaa lähipuolustusjärjestelmää. Liittoneuvosto kehottaa Saksaa ottamaan johtoaseman tässä ohjelmassa, jota se pitää kiireellisenä, yhdistääkseen Euroopan energiat PESCO:n kautta, joka on Euroopan puolustusteollisuuden aloitteiden rahoitusohjelma.

Tietoisuus eurooppalaisen ilmavoiman altistumisesta nykyaikaisille järjestelmille, venäläisistä puhumattakaan, ja lännen ilmavoimien mahdollisesta menetyksestä taistelukentällä ei kuitenkaan saisi rajoittua yksinkertaiseen ilmapuolustukseen. Ilmavoima todellakin määrää suurimman osan Euroopan maiden ja Naton käytettävissä olevasta tulivoimasta. Tämän menettäminen, paitsi joukkojen altistuminen mahdollisille vihollisen ilmahyökkäyksille, menettäisi heiltä tämän tulivoiman, vaikka venäläinen mekaaninen voima onkin suurelta osin ylivoimainen, sillä siinä on 4 kertaa enemmän panssarivaunuja ja 10 kertaa enemmän tykistöjärjestelmiä kuin saatavilla Euroopassa.

Samoin tämän tietoisuuden pitäisi johdonmukaisesti johtaa nykyisten puolustusohjelmien, kuten MGCS:n tai FCAS:n, aikataulujen mukauttamiseen, koska ei ole merkkejä siitä, että nykyinen voimatasapaino Euroopan ja Venäjän välillä voisi kehittyä positiivisesti. seuraavan 20 vuoden aikana, päinvastoin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit