Ensimmäinen F125-fregatti astuu palvelukseen Saksan laivastossa

Baden-Württembergin fregatti, ensimmäinen TKMS:n rakentama F125-luokan yksikkö, astui virallisesti palvelukseen Saksan laivastossa seremoniassa 17. kesäkuuta 2019. Mutta onko tämä hyvä uutinen? F4-luokan 125 fregattia ovat näyttäviä aluksia, 150 metriä pitkiä ja 7200 8 tonnia painavia. Niiden on tarkoitus korvata 122 80-luvulta peräisin olevaa F200 Bremen -fregattia ja samalla tarjota tärkeä teknologinen sysäys Saksan laivastolle, mikä mahdollistaa miehistön pienentämisen 120 miehestä XNUMX miehistöön uudessa rakennuksessa korkean automatisoinnin ansiosta. .

Mutta sen lisäksi, että yksiköiden määrä oli jaettu kahdella, Saksan viranomaiset suunnittelivat Baden-Württembergin yksinomaan alhaisen intensiteetin teattereihin. Näin ollen laivoilla on ilmatorjuntaan liittyen vain kaksi erittäin lyhyen kantaman RAM-järjestelmää, joten alus voidaan suojata vain, jos se on kohdistettu. Heillä ei myöskään ole sukellusveneiden vastaista sodankäyntikykyä, vaikka tämä oli Bremenin päätehtävä. Lopuksi, 2 mm:n tykkiään lukuun ottamatta F127-koneilla ei ole maaiskukykyä. Lukuun ottamatta sen kahdeksaa Harpoon-laivantorjuntaohjusta, jotka on nopeasti korvattava norjalaisilla RBS125-ohjuksilla, ja sen suurta lentokonehallia, johon mahtuu 8 keskikokoista NH15-helikopteria, näillä aluksilla ei ole kykyä saattaa suuria aluksia. Naton fregatit, varsinkin kun laivan moottoreiden teho rajoittaa aluksen nopeutta. Toisaalta ei-tappavista aseista, kuten vesitykeistä, ei ole pulaa...

Arkkitehtuuri, joka muistuttaa Ranskan laivaston LaFayette-luokan Light Furtive Fregateja, joiden aseistuksen puute on toistuvasti tuomittu ja joita modernisoidaan parhaillaan kaikuluotaimen rungon integroimiseksi, ja siksi niillä on vähimmäissodankäyntikyky sukellusveneitä vastaan.

Emme siis voi olla huomaamatta sitä anakronismia, joka hallitsee uusien saksalaisten fregattien suunnittelua, koska emme ole millään tavalla ottaneet huomioon uhkien kehitystä Euroopassa ja maailmassa viimeisen 10 vuoden aikana. Lisäksi aluksen tehon puute väistämättä haittaa rakennusten puutteiden korjaamiseen tähtäävää mahdollista kehitystä. Olipa kyse vapaaehtoisesta tai sattumasta, tämä Saksan viranomaisten harkintakyvyn puute ei ole rauhoittava, sillä maa käyttää taivutteluaarteita tullakseen Euroopan puolustuksen keskukseksi, vaikka sillä ei selvästikään ole johdonmukaista käsitystä riskeistä ja uhista, jotka nyt kohdistuvat. vanhalla mantereella.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit