USA toistaa, että PECSO pysyy suljettuna

Amerikkalainen diplomatia ja ulkoministeriö ovat ilmeisesti päättäneet tehdä Pariisin lentonäytöksestä foorumin, jolla voidaan vaikuttaa eurooppalaisiin näkemyksiin eurooppalaisen teollisuuden puolustusavun jakamisesta vain eurooppalaisille yrityksille. Ja tätä varten he käyttävät samanaikaisesti pientä porkkanaa ja isoa tikkua.

Muista, että Yhdysvaltain hallinto katsoo, että PESCO ja IDF, kaksi eurooppalaista välinettä, joilla tuetaan Euroopan unionin jäsenmaiden puolustusteollisuuden yhteistyöponnisteluja, pitäisi olla avoimia amerikkalaisille yrityksille. Ja kohtaamaan Euroopan komission peräänantamattomuuden, joka ilmoitti ulkoasioiden ja turvallisuuden korkean edustajan italialaisen Federica Mogherinin äänellä, että PESCO pysyisi varattuna eurooppalaisille hankkeille, Yhdysvaltain diplomatia ei epäröinyt ilmoittaa, että se menisi niin pitkälle, että se käyttäisi kostotoimia ja kieltäisi eurooppalaisia ​​yrityksiä osallistumasta Pentagonin tarjouskilpailuihin, jos EU ei muuta kantojaan.

Pariisin lentonäytöksen yhteydessä näyttää siltä, ​​että uhkaus on tarkentunut, sillä yhdysvaltalaisen tiedotusvälineen aiheesta kyseenalaistamana Pentagonin hankinnoista vastaava alisihteeri Ellen Lord totesi, että Yhdysvallat voisi mennä niin pitkälle kuin keskeyttää aseiden ja varaosien toimitukset Euroopan maihin kieltäytymällä antamasta periksi Washingtonin vaatimuksille, toistaen tällä tavoin Michael Murphyn ensimmäinen varoitus viime viikko. Samanaikaisesti alivaltiosihteeri sekä kauppaministeri Wilbur Ross sitoutuivat pitämään lukuisia kahdenvälisiä kokouksia eurooppalaisten puolustusyhtiöiden kanssa "tiedottaakseen" virallisesti näille teollisuusryhmille Yhdysvaltojen kannasta. Muistakaamme myös, että Yhdysvallat on jo käynnistänyt ensimmäisen tehokkaan hyökkäyksen heikentääkseen Euroopan yhteenkuuluvuutta. ERIP-ohjelmasta, jolla tuetaan Itä-Euroopan maille tarkoitettujen Varsovan liiton aikaisten laitteiden vaihtoa.

Yksi asia on varma: PESCOn tulevaisuus, kuten koko Euroopan unionin poliittinen ja turvallisuus riippumattomuus, riippuu sen kyvystä vastustaa Yhdysvaltojen painostusta. Muuten Euroopan unioni näyttää Yhdysvaltoja päin olevalta paperijättiläiseltä, joka ei jätä lietsomaan euroskeptikkojen valituksia. Nykyiset amerikkalaiset paineet, jotka eivät pelkästään uhkaa PESCOa, voivat pitkällä aikavälillä uhata Euroopan unionin legitimiteettiä. Hypoteesi, joka ei miellyttäisi presidentti Trumpin erittäin Eurooppa-vastaista Amerikan hallintoa…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit