Kiina sijoittaa J-10C-hävittäjiä Kiinan merelle

CNN-uutiskanavan paljastamat satelliittikuvat osoittivat J10C-kevyiden hävittäjien läsnäolon yhdessä Kiinan joukkojen rakentamista kehittyneistä tukikohdista Kiinan meren hallinnan varmistamiseksi.

Tämä sijoitus tapahtui Yongxingin merivoimien lentotukikohdassa Xishasin saaristossa, Paracelsin eteläpuolella Etelä-Kiinan merellä sijaitsevalla saariryhmällä, jolle Kiina on rakentanut laivasto- ja lentotukikohdan noin 2700 XNUMX metrin kiitoradan ympärille, joka pystyy vastaanottamaan suurin osa APL-lentokoneista. Se on myös yksi lähimpänä Yhdysvaltain laivaston alusten reittejä (muun muassa) kansainvälisen oikeuden täytäntöönpanoa varten alueella.

Kiinan tukikohta Yongxingin saarella Defense News | Hävittäjälentokone | Toteutettu tosiasia
Ilmakuva Yongxing-saarista ja sen 2700 metrin kiitoradasta

J10C on kevyt hävittäjä, jonka suorituskyky on samanlainen kuin F16 ja JAS39 Gripen, joka on varustettu AESA-tutkalla, erinomaisella ohjattavuus, kantama yli 1000 km ja kapasiteetti yli 10 tonnia polttoainetta ja aseita, mukaan lukien pitkän kantaman ilma-ilma-ohjukset PL15, laivantorjuntaohjus YJ9 ja lukuisia ilmasta maahan ohjattavia sotatarvikkeita. Kiinassa on yli 600 J-10-konetta, vähintään 200 J10C:tä, ja kone on edelleen tuotannossa.

Näiden koneiden käyttöönoton avulla Kiina pystyy nyt reagoimaan nopeasti Kiinan asettaman puolustusilmatunnistuksen vyöhykkeelle saapuvien lentokoneiden sieppaamiseen, jotta "takattaisiin ilma- ja merirajojensa loukkaamattomuus", kiinalaisen ilmailuasiantuntijan lausunnon mukaan. haastatteli osavaltion sivusto GlobalTimes. Useiden havaintojen mukaan Yongxingin tukikohta on myös varustettu YJ62-laivantorjuntaohjusakuilla ja HQ-9-ilmatorjuntajärjestelmällä, jonka kantama on 200 km.

Paracelit ovat vaatineet myös Taiwan ja Vietnam.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit