Yhdysvaltain armeija saa ensimmäiset IM-SHORADinsa tänä syksynä

Kesäkuussa 2018 Yhdysvaltain senaatin puolustuskomitea antoi valtuutuksensa sisällyttää kiireellisesti vuoden 2019 rahoituslakiin IM-SHORAD-ohjelman ensimmäinen budjettikohta Initial Maneuver-Short-Range Air Defence -alkulentokoneen lyhyen kantaman ilmapuolustukseen. uusittu suoja droneja, helikoptereita, lentokoneita ja risteilyohjuksia vastaan. 144 yksikön toimitusten odotettiin tapahtuvan vuosina 2020-2024.

Ensimmäiset 5 esimerkkiä IM-SHORADista, jotka italialainen Leonardo on kehittänyt Stryker-panssaroituun ajoneuvoon perustuen, toimitetaan itse asiassa tänä syksynä, jotta testit ja siten käyttöönotto voidaan nopeuttaa. Järjestelmä perustuu torniin Uudelleenkonfiguroitava integroitu asealusta, Leonardo, varustettu 220 mm:n M30LF-ilmatorjuntatykillä yhdistettynä 7,62 mm:n konekivääriin, kaksoisheittimellä Hellfire-ohjuksille ja nelinkertaisella laukaisulaitteella Stinger-ohjuksille, joita ohjaa RADA-tutka, joka on kytketty sähkö- optinen järjestelmä, ja sitä tukee häirintäjärjestelmä droneja vastaan.

Yhdysvaltain armeijan tavoitteena on saada ensimmäiset yksikkönsä käyttöön erityisesti Euroopassa vuoteen 2020 mennessä ja 4 ilmatorjuntapataljoonaa vuoteen 2022 mennessä. IM-SHORAD on kuitenkin edelleen väliaikainen järjestelmä, jonka ohjelma oli käynnistettiin kiireellisesti, koska kentällä ei ollut ilmatorjuntapuolustusta, mistä Eurooppaan lähetetyt yksiköt valittivat. Se on kuitenkin osoitus eurooppalaisten ilmavoimien suhteellisesta heikkoudesta, joka ei pysty tarvittaessa takaamaan Naton joukoille ilmavoimia Venäjää vastaan. Se on myös merkki kenraalin esikuntien ja valmistajien odottamattomuudesta, kun he kohtaavat uhan, että droonit, olivatpa ne sitten aseistettuja tai yksinkertaisesti tiedustelua, säätämään vastustajan tykistöä.

Tämä viimeinen seikka korostettiin Ukrainan armeijan taisteluissa Donbassissa, jolloin droonin ilmaantumista edelsi yleensä muutaman minuutin jatkuva tykistötuli, joko itseliikkuvista aseista tai useista raketinheittimistä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit