Naval Groupin Scorpene hyökkäsi (väärin) Intian lehdistössä

Kalvari-luokan toista sukellusvenettä koskevissa testeissä, jotka kuuluivat P75-ohjelmaan alun perin ranskalais-espanjalaiselle konsortiolle MDL ja sitten ranskalaiselle DCNS:lle DCNS:n ja Navantian yhteisyrityksen hajottua, intialainen lehdistö on kerran julkaisi jälleen syyttäviä artikkeleita ohjelmasta valmistajan Naval Groupin (entinen DCNS) myöhemmin kiistämien tietojen perusteella

Intian lehdistön tietojen mukaan Intian laivasto kieltäytyi vahvistamasta Khanderia (toisen Scorpenen aluksen nimi) vedoten yli 35 viat ja poikkeukset testauksen aikana merellä, ja erityisesti rakennuksen akustisen salaisuuden noudattamatta jättäminen, mikä lykkäsi rakennuksen käyttöönottoa useilla kuukausilla.

Naval Group ilmoitti näistä kohdista sivuston sarakkeissa " Merivoimien uutiset". Valmistajan mukaan Intian lehdistön saamat tiedot olivat osittaisia, kontekstista irrotettuja ja luotettamattomien lähteiden välittämiä. Jos testit todellakin kestäisivät odotettua pidempään, todetut ja sitä paitsi suurimmaksi osaksi käsitellyt poikkeamat eivät estä aluksen käyttöönottoa. Lisäksi propulsiopotkurissa ollut ongelma oli aiheuttanut loistavia äänilähteitä, mutta kun se vaihdettiin, Khanderi läpäisi Intian laivaston akustiset testit ylittäen selvästi sen odotukset.

Samankaltainen hyökkäys kyseenalaisti Kalvarin akustisen harkintavaltaansa sen käyttöönoton aikana Pakistanin ja Intian ilmavoimien yhteenotossa 28. helmikuuta. Pakistanin laivasto ilmoitti sitten pystyneensä havaitsemaan uuden intialaisen sukellusveneen. Intian lehdistö otti tiedon välittömästi Intian laivaston pääesikunnan kieltäytymisestä huolimatta. Pakistan oli jo esittänyt tämän tyyppiset syytökset, eikä epäröinyt esittää levittää väärennettyjä videoita tukemaan hänen sanojaan.

Deux Rafales B Intiaanit partiossa Puolustusuutiset | Puolustusalan institutionaalinen viestintä | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
2 Rafale Intian ilmavoimat B

Nämä hyökkäykset eivät kuitenkaan tapahdu neutraalissa kontekstissa, kuten myös esitetyt syytökset sopimusta vastaan Rafale viime vuonna, ja maan korkein oikeus erotti "olennaisuuden" puutteen vuoksi. Itse asiassa molemmissa tapauksissa ranskalaiset teollisuusyritykset osallistuvat uusiin kilpailuihin, jotka vastustavat eurooppalaisia, amerikkalaisia ​​ja venäläisiä teollisuusyrityksiä ja joissa on vaakalaudalla erittäin arvokkaita sekä taloudellisia että strategisia sopimuksia. Intiassa, kuten Euroopassa, yleinen mielipide on kuitenkin ratkaisevassa asemassa asesopimusten myöntämisessä. Teollisuusmielen muuttaminen, varsinkin kun se on jo maassa, kuten Naval Group ja Dassault Aviation, on tehokas keino heikentää sen menestymismahdollisuuksia.

Tämä lähestymistapa on sitäkin tehokkaampi, koska toisin kuin anglosaksit tai venäläiset, ranskalaiset teollisuusmiehet kommunikoivat perinteisesti hyvin vähän yleisen mielipiteen kanssa, jättäen itse asiassa vastustajilleen suuren vapauden luoda muuttunut hierarkia ja laajalle levinnyt kertomus, joka tavoittaa jopa poliittisen eliitin. Tiettyjen flaamilaisten poliittisten toimijoiden puheet Rafale on muutamia esimerkkejä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit