Venäjä on myös kyberhyökkäysten uhri

Meillä on usein tapana, hyvästä syystä, osoittaa Venäjää kyberhyökkäysten lähteenä länsimaisia ​​etuja vastaan. On totta, että useaan otteeseen monet tekijät viittasivat siihen, että tämä maa oli hyökkäysten lähtökohta. Mutta Venäjän strategiset edut ovat myös lukuisten kyberhyökkäysten kohteena. Näin ollen kansallisen tietokoneonnettomuuksien tunnistamiskeskuksen, venäläisen ANSSI:n vastineen, apulaisjohtaja Nikolai Murashovin mukaan maan ydin- ja puolustuslaitokset olisivat olleet raportin mukaan koordinoitujen tietovarastukseen tarkoitettujen hyökkäysten kohteena. Lähettäjä GosSOPKA (Venäjän IT-resursseja vastaan ​​tehtyjen kyberhyökkäysten tunnistamis-, varoitus- ja vaikutusten eliminointijärjestelmä). Hänen mukaansa hyökkäykset olivat peräisin Yhdysvalloista.

Vaikka on mahdotonta arvioida herra Murashovin väitteiden todenperäisyyttä, voimme kohtuudella olettaa, että länsimaalaiset Yhdysvaltojen johdolla tekevät myös kyberoperaatioita yrittääkseen tunkeutua Venäjän ja Kiinan valtion palveluihin tai Iraniin. Lisäksi Venäjän puolustusministeriön tiedottaja kenraalimajuri Igor Konashenkov ilmoitti 25. kesäkuuta, että hänen ministeriönsä on neutraloinut yli 25.000 2013 kyberhyökkäystä vuodesta 60 lähtien, mikä merkitsee 6 prosentin kasvua viimeisen XNUMX vuoden aikana.

GosSOPKA-raportin mukaan 38 % tunnistetuista hyökkäyksistä kohdistui Venäjän pankkijärjestelmään, 35 % valtion virastoihin, 7 % koulutus- tai puolustusinfrastruktuureihin, 4 % avaruusteollisuuteen ja 3 % terveyskeskuksiin. Tässäkin pääasialliseksi lähteeksi on nimetty Yhdysvallat 27 % hyökkäyksistä, jota seuraa Kiina (10 %), Alankomaat (4 %), Ranska (4 %) ja Saksa (3 %).

Näihin lukuihin on suhtauduttava erittäin varovasti, toisaalta siksi, että kyberhyökkäyksen alkuperää on erittäin vaikea tunnistaa (siksi syytöksiä on erittäin vaikea esittää, kun se tapahtuu Ranskassa), mutta myös siksi, että ne eivät ole johdonmukaisia. On luonnollisesti hämmentävää nähdä tässä sijoituksessa Saksa, ei esimerkiksi Iso-Britannia. Lisäksi suuret kyberrikollismaat, kuten Bulgaria tai Albania, ovat myös poissa. Lopuksi Ranska, Hollanti, Saksa ja Yhdysvallat ovat niitä maita, jotka ovat avoimesti syyttäneet Venäjää kyberhyökkäyksistä. Se, että heidät tunnistetaan tässä luettelossa, vaikuttaa enemmän poliittiselta ohjailulta kuin tekniseltä todellisuudesta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit