Kiinan seuraavan sukupolven ilmasta ilmaan -ohjukset

Vuonna 1980 Kiinan vapautusarmeijan, Kiinan asevoimien, joukoilla oli vain huonolaatuisia kopioita Neuvostoliiton järjestelmistä, olipa kyseessä taistelulentokone, helikopteri, panssaroitu ajoneuvo ja ohjukset. Mitä ilma-ilma-ohjuksiin tulee, kiinalaisilla koneilla oli PL-2-ohjuksia, kopio venäläisestä AA-2 Atoll -ohjuksesta, ja PL-5, ensimmäinen kokonaan kiinalaisen suunnittelun ohjus tutkaohjauksella.

80-luvulla Peking sitoutui modernisoimaan perusteellisesti asevoimansa ja puolustusteollisuutensa. Seurasi lukuisia venäläisten ja länsimaisten teknologioiden hankkimiseen tähtääviä sopimuksia, joista syntyi PL-7, kopio ranskalaisesta Magic 1 -ohjuksesta Matrasta, PL-8, kopio israelilaisesta Python 3:sta ja PL-10, erittäin inspiroima saksalaisesta IRIS-T-ohjuksesta, joka edustaa nykyään PLA:n tavallista koirataisteluohjusta.

PL 10 ja PL 12 J10-kevythävittäjän varustaminen Hävittäjälento | Ilmasta ilmaan -ohjukset | Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat
PL-10 (etualalla) ja PL-12 varustaen kiinalaisen J10C:n

1990-luvulta lähtien Kiina alkoi suunnitella omia järjestelmiään, vaikka nämä olivatkin parannettuja versioita olemassa olevista järjestelmistä. Ne varustavat nyt PLA-taistelulentokoneita, ja niiden suorituskyky on verrattavissa länsimaisten kollegoidensa, kuten puoliaktiivisen tutkaohjatun ilma-ilma-ohjuksen PL-11, parannetun version italialaisesta Aspide-ohjuksesta, joka on itse ohjuksen johdannainen. Amerikkalainen Sparrow-ohjus.

PL-12-ohjus (2005 – Keskipitkän kantaman – aktiivinen tutka)

Venäläisen Wympelin tuella 90-luvulla suunniteltu SD10 otettiin käyttöön vuonna 2005, jolloin se sai nimen PL-12. Se on keskipitkän kantaman ohjus aktiivisella tutkaohjauksella, kuten amerikkalainen AMRAAM tai ranskalainen Mica. Sillä on 70–100 km:n kantama, ja sillä on ollut useita versioita, jotka vahvistavat etsijän suorituskykyä ja kestävyyttä häiriöitä ja houkuttimia vastaan.

PL 10 pakistanilaisen JF17-hävittäjälentokoneen siiven alla | Ilmasta ilmaan -ohjukset | Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat
PL-12 pakistanilaisen JF17:n siiven alla

PL-13-ohjus (2013 – Lyhyen kantaman – aktiivinen tutka)

PL-13:n ominaisuudet on kokonaan suunniteltu Kiinassa, ja sen ominaisuudet ovat vähän tunnettuja lännessä. Se olisi lyhyen ja keskipitkän kantaman ilma-ilma-ohjus, joka on suunniteltu koirataisteluihin ja varustettu aktiivisella tutkahakijalla, joka tarjoaa 60°:n suunnanpoistokyvyn, kun se on kytketty J-20:n kypärätähtäinjärjestelmään. Sillä olisi merkittävä kestävyys lämpövieheitä vastaan ​​ja se olisi ilmeisesti monipuolinen. Useiden arvioiden mukaan sillä olisi samanlainen suorituskyky kuin amerikkalaisella AIM-9X Sidewinder -ohjuksella.

PL-14-ohjus (tuntematon – pitkän kantaman – aktiivinen tutka)

Jos PL-13 tunnetaan huonosti, Kiinan armeijat piilottavat PL-14:n erityisen hyvin. Se olisi, ei enempää eikä vähempää, (osittainen?) kopio eurooppalaisesta Meteor-ohjuksesta. Kuten Meteor, PL-14:n voimanlähteenä olisi kaksoissuihkusuihku, mikä antaisi ohjukselle erittäin pitkän kantaman ja nopeuden, joka säilyy koko lennon ajan, joten se olisi erittäin suuri tappava vyöhyke. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että ohjausjärjestelmä on kokonaan kiinalainen, tietämättä sen suorituskykyä.

PL15 ja PL10 J20-hävittäjälentokoneissa | Ilmasta ilmaan -ohjukset | Sotilaallinen suunnittelu ja suunnitelmat
PL-10 ja PL-15 (rumassa) asennettuna J20:een

PL-15-ohjus (2016 – Erittäin pitkä kantama – aktiivinen tutka)

PL-15-ohjus on erittäin pitkän kantaman ilma-ilma-ohjus, yli 300 km, ja se on johdettu PL-12:sta ja PL-14:stä, joiden kanssa se jakaa osan ohjausjärjestelmistä. Toisaalta PL-15:n mitat ovat pienemmät kuin PL-12:n, joten jokaiseen J-2:n ruumaan mahtuu kaksi. Tämä ohjus on erityisen tehokas tukilentokoneiden, kuten Awacs, tai säiliöalusten, kuten venäläisen R-20M, eliminoinnissa. Yhdysvaltain ilmavoimat ja Yhdysvaltain laivasto pitävät sitä erittäin ongelmallisena, koska he suunnittelivat pitkän kantaman AIM-37-ohjuksen saadakseen samanlaisia ​​​​toimintakykyjä. Se voi varustaa J260C-, J10- ja J-16-lentokoneita, ja se on viety Serbiaan (Mig20) ja näyttää pystyvän varustamaan pakistanilaisia ​​JF29-koneita.

PL-21-ohjus (tuntematon – pitkän kantaman – aktiivinen tutka)

Viimeisin lisä kiinalaisten ilma-ilma-ohjusten rikkaaseen perheeseen, PL-21:n voimanlähteenä on AESA-tutkan ohjaama ramjet, ja se voi saavuttaa 160 kilometrin kantaman intensiivisessä elektronisen sodankäynnin ympäristössä. Tässä mielessä se olisi todellinen vastine eurooppalaiselle Meteorille ja amerikkalaisen AIM 120:n uusimmille versioille. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että sen suuri koko vaikeuttaa sen käyttöä J20:n ruumissa. Se kuitenkin huomattiin J-16:n siipien alla.

Yhteenveto

Näiden seikkojen valossa ymmärrämme, että Kiina on nykyään sellaisessa asemassa, että se haastaa länsimaat lähes 40 vuoden ajan ilma-ilma-ohjuksissa vallitsevan teknologisen valtakunnan. On myös huomattava, että kiinalaisia ​​järjestelmiä koskeva tieto on erityisen hajanaista, toisin kuin esimerkiksi Venäjä. Ohjukset tunnistetaan useimmiten, kun ne alkavat varustaa PLA-lentokoneita.

Ottaen huomioon sen, mitä tiedämme, emme voi sivuuttaa uhkaa, jonka se, mitä emme tiedä, voi aiheuttaa. Siksi näyttää todennäköiseltä, että tulevina vuosina Kiina ottaa käyttöön ilma-ilmataistelujärjestelmiä, jotka ovat jopa tehokkaampia kuin nykyiset ja siten mahdollisesti parempia kuin olemassa olevat amerikkalaiset ja eurooppalaiset järjestelmät. Tämä selittää amerikkalaisen AIM-260-ohjelman nopean ja luottamuksellisen käynnistämisen, koska sen pitäisi rohkaista eurooppalaisia ​​olemaan vähemmän luottavaisia ​​Meteor-ohjuksen oletetun paremmuuden suhteen tulevina vuosina.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit