Romania valitsee Naval Groupin neljän korvettinsa rakentamiseen

Mukaan aina erittäin asiantunteva Michel Cabirol, LaTribune.fr, Romanian viranomaiset ovat vahvistaneet valinneensa Naval Groupin tarjouksen rakentaa neljä korvettia, jotka korvaavat Admiral Petre Bărbuneanu- tai Tetal-luokan korvetit. Ne muodostavat tulevina vuosina Romanian laivaston selkärangan briteiltä vuonna 4 hankittujen kahden Type 2 -fregatin rinnalla.

Tämä on Naval Groupille uusi menestys Euroopassa, kun hänet valittiin Belgian ECA:n kanssa suunnittelemaan ja rakentamaan Belgian ja Alankomaiden laivaston 12 miinasodankäyntialusta. Se on myös uusi menestys Gowind2500-korvetille, josta on taipumus tulla myydyimmäksi malliksi ranskalaisen ryhmän historiassa, sillä 4 mallia on tilannut Egyptin, 6 esimerkkiä Malesian laivastolta ja 2 yksikköä, joita komentaa Yhdistyneet arabiemiirikunnat. Gowind16 on vain yksi yksikkö Aviso A2500 Estienne D'Orves -luokkaa jäljessä 69 tilatun tai toimitetun mallin ansiosta, paitsi että Ranskan laivasto ei ole tilannut yhtään Gowindia.

Naval Group sai tässä kilpailussa haastajan (myös Belgiassa/Alankomaissa) kohtaamaan Fincantieri ja erityisesti Damen, Romanian pitkäaikainen kumppani laivanrakennusalalla. Mutta ranskalainen ryhmä onnistui voittamaan erittäin aggressiivisen 1,2 miljardin euron rahoitustarjouksen ansiosta, kun Damenin 1,25 miljardia euroa ja Fincantieri 1,34 miljardia euroa. Italialainen ryhmä oli myös yrittänyt viedä asian oikeuteen muutama päivä sitten katsoen ranskalaisen tarjouksen "suosituksi". Tällä päätöksellä Romanian hallitus lopettaa tämän jakson, joka todennäköisesti jättää jäljet ​​italialaisten ja ranskalaisten ryhmien väliseen yhteistyöhön.

2400 tonnia painava 107 metrin pituinen Gowind 2500 -korvetti tarjoaa erinomaista vastinetta rahalle. Siinä on 16 MICA-VL-ilmatorjuntaohjusta ja 8 MM40 Block III -laivantorjuntaohjusta, torpedoputkia Mu90-torpedoille sekä 76 mm:n torpedoille. ja 2 20 mm tykkiä. Siinä on hangaari ja alusta 10-tonniselle helikopterille, ja se voidaan varustaa säädettävällä syvyydellä CAPTAS-2-luotaimella sukellusvenesotaa varten Kingklipin runkoluotaimen lisäksi. Rakennus sopii täydellisesti Mustanmeren kaltaiseen teatteriin, ja se on suunniteltu hieromaan Venäjän Mustanmeren laivaston sukellusveneitä (636.3 parannettu kilo). Gowind2500:ssa on 65 hengen miehistö, ja sen toimintasäde on 3700 merimailia 15 solmun nopeudella.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit