Uusi kuolemaan johtanut onnettomuus venäläisessä ydinsukellusveneessä

Reutersin raportin mukaan, joka vahvistetaan artikkelissaTass-toimisto, venäläinen "tutkimussukellusvene" kärsi tulipalosta 1. heinäkuuta, joka vaati 14 aluksella olleesta merimiehestä, jotka myrkytettiin palamishöyryistä. Miehistö onnistui saamaan katastrofin hallintaan, ja sukellusvene hinattiin sen toimintatukikohtaan Severomorskiin, Barentsinmerelle, jonne puolustusministeri Sergei Shoigou meni käynnistämään tutkinnan. Eloonjääneet joutuivat sairaalaan.

Vaikka Moskova ei ole vahvistanut sitä, kyseessä olevan sukellusveneen uskotaan olevan Losharik, 1600 17 tonnin tutkimussukellusvene, joka on varustettu E25-ydinreaktorilla ja jonka aseistauina on 1988 miehistön jäsentä Venäjän sotilastiedustelupalvelusta, GRU:sta. Vuonna XNUMX vesille laskettu sukellusvene sallisi syvän veden sukellukset ja sitä käytettäisiin tiedustelutehtäviin. Sitä voidaan käyttää myös meriliikennekaapeleita vastaan.

Jäljelle jää kysymys, tapahtuiko onnettomuus Norjan vesillä, kuten jotkut tiedotusvälineet väittävät, vai Venäjän aluevesillä syvyyssukelluksen aikana Moskovan virallisen version mukaan.

Venäjän ydinsukellusvenelaivasto on kokenut lukuisia välikohtauksia ja onnettomuuksia viimeisen 20 vuoden aikana:

  • 12. elokuuta 2000: räjähdys Kurskin torpedoosastossa, joka johti sukellusveneen ja 118 miehistön jäsenen menetykseen
  • 6. syyskuuta 2006: Daniel Moskovsky, Victor III -tyyppinen ydinsukellusvene, kärsi tulipalosta, jossa kuoli kaksi miehistön jäsentä
  • 8. marraskuuta 2008: Akula-tyyppinen ydinsukellusvene K-152 Nerpa kärsi tulipalosta, jossa kuoli 20 miehistön jäsentä ja loukkaantui 41. Tämä sama rakennus, josta tuli laivastointiaanien INS Charkra, joutuu tulipalossa törmäys saapuessaan Intian Visakhapatnamin satamaan tuhosi aluksen etuosan sekä sen luotain.
  • 29. joulukuuta 2011 ydinohjussukellusveneessä K-84 syttyi tulipalo Jekaterinburg märällä telakassa ollessaan upottaen aluksen osittain aiheuttamatta henkilövahinkoja.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit