LAH:n, korealaisen delfiinin, ensimmäinen onnistunut lento

Etelä-Korean viranomaiset hyväksyivät 20. toukokuuta 2015 Airbus Hélicoptèresin tarjouksen suunnitella paikallisen avustajan KAI:n kanssa kevyt hyökkäys- ja tiedusteluhelikopteri, joka perustuu H155 dauphiniin ja jonka tarkoituksena on korvata MD500 Defender ja Aging AH1 Cobra. maan asevoimat. Hieman yli 4 vuotta myöhemmin, 4. heinäkuuta 2019, tämä uusi lentokone, nimeltään LAH, Light Attack Helicopterille, teki ensimmäisen 20 minuutin lentonsa korealaisen yrityksen Sacheonin tuotantolaitoksella.

Ulkoisesti laite vie paljon vanhemmalta, delfiiniltä, ​​jonka ulkonäkö ja kuuluisa fenestron säilyvät. Mutta lentokone on todellakin moderni lentokone, jossa on erityisesti kaksi Safranin suunnittelemaa Arriel 2L2 -moottoria ja joka tuottaa 1024 hevosvoimaa merenpinnan tasolla, mikä on 250 enemmän kuin Dauphineilla varustettu Arriel 1 MN. Tämä tehonlisäys mahdollistaa koneen varustelun lisäämisen, erityisesti lisäämällä 20 mm:n tykki torniin lentokoneen nokan alle ja 2 kovapistettä ohjuksia ja rakettikoreja varten molemmissa kannoista. ilma-alus. Myös avioniikka on modernisoitu, samoin kuin infrapuna-, tutka- ja laseruhkien havaitsemislaitteet. On todennäköistä, että myös panssarielementtejä on lisätty parantamaan LAH:n selviytymiskykyä, joka on kutsuttu toimimaan lähellä vastakkaista puolustusta.

Taatakseen tämän sopimuksen 214 lentokoneelle Airbus Hélicoptèresin oli suostuttava merkittäviin teknologian siirtoihin ja siirrettävä H155:n maailmanvalmistuslisenssi KAI:lle, josta tuli tässä tapauksessa LUH [efn_note]Light Utility Helicopter[ /efn_note]. siviiliversio. Mutta siltä osin kuin Airbus kehittää H160:tä ja sen sotilasversiota Guépardia, joka on samassa painoluokissa oleva mutta paljon nykyaikaisempi kuin Dauphin, tämä lisenssi ei vaikuta konsernin tulevaisuuteen.

Kiinan Harbon Z9 Defense News | Sotilashelikopterien rakentaminen | Kansainvälinen teknologinen yhteistyö Puolustus
Kiinalainen Harbin Z9, valmistettu H155 dauphinin lisenssillä

Dauphinia ja sen eri versioita on viety yli 35 maahan, ja niitä valmistettiin yli 1000 kappaletta. Sitä valmistetaan edelleen lisenssillä Kiinassa, joka Z9:n kanssa on tehnyt siitä lentokonevoimien selkärangan 15 vuoden ajan, ja sitä on rakennettu yli 250 mallia. Ranskan laivasto, joka jatkaa sen käyttöä fregateissaan, aikoo vuokrata vielä enemmän odottaessaan HIL Guépardin käyttöönottoa. Voimme vain toivottaa sen seuraajalle, H160:lle, samaa matkaa!

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit