Uusia jännitteitä Lontoon ja Teheranin välillä

Tilanne on huonontunut nopeasti viimeisten muutaman tunnin aikana Ison-Britannian ja Iranin välillä sen jälkeen, kun Iranin lipun alla purjehtiva 300.000 1 tonnin tankkeri GraceXNUMX on takavarikoitu ja sen epäillään halunneen toimittaa raakaöljyä syyrialaiselle jalostamolle Euroopan unionin vientikiellon alaisena. . Iranin viranomaiset kutsuivat välittömästi Britannian Teheran-suurlähettilään ja määräsivät hänet vapauttamaan aluksen, jos näin ei tehdä, maa ryhtyisi vastatoimiin sen rannikon lähellä ylittäville brittialuksille.

Pysäytyksen suorittaneiden Gibraltarin viranomaisten mukaan iranilaisella aluksella ei todennäköisesti ollut raakaöljyä, vaan tislattuja tuotteita, käyttövalmiita, mikä selittää aluksen erityisen matalan vesiviivan, koska tislatut tuotteet olivat raskaampia kuin raakaöljy. Siksi kyse voi olla polttoaineen toimittamisesta Syyrian alueella oleville Syyrian ja Iranin joukoille, jotka ovat edelleen mukana maata kiihottavassa sisällissodassa, siirtämällä offshore-aluksia pienemmille aluksille, jotka ovat vastuussa polttoaineen tuomisesta takaisin maan alueelle. portit.

Joka tapauksessa, jos iranilaiset alukset pysäyttäisivät brittitankkerit vastauksena eurooppalaisen kauppasaarron soveltamiseen, Euroopan unionin olisi tiukennettava kantojaan Teherania vastaan, kun taas tähän asti Bryssel, Pariisi, Berliini ja Lontoo ovat toimineet. enemmän moderointielementteinä tässä numerossa. Sillä jos tietyt suuret Euroopan valtiot asettuisivat Washingtonin näkemyksiin, ei ole epäilystäkään siitä, että vastakkainasetteluriskit kasvaisivat nopeasti...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit