Kiinalainen SSN kulkee pinnalla Taiwanin salmessa

Kiinan laivasto on jälleen leikkinyt Taiwanin sotilasviranomaisten hermoilla kuljettamalla Tyypin 093G ydinsukellusvenettä itsenäisen saaren ja mantereen välisen salmen läpi. Näiden voimademonstraatioiden tiheys on kiihtynyt merkittävästi viime vuosina, kun taas Kiinan laivaston määrä ja suorituskyky on kasvanut.

Tyypin 093G ydinsukellusveneen kulkeminen on jo itsessään merkki suuresta luottamuksesta, joka nyt inspiroi kenraalin esikuntaa ja Kiinan laivaston miehistöjä. Tähän asti Type 093 -sukellusveneet, kiinalaisten suunnittelemien SSN:n toinen sukupolvi, pidettiin näkyvistä mahdollisimman paljon. Lisäksi G-versio, joka tunnetaan myös Shang-luokana, on tyypin 093 perimmäinen versio, jonka havaitsemiskeinot, harkintakyky ja pystysuorat siilot voivat vastaanottaa yliääniohjuksia YJ-82 sekä risteilyohjus CJ-12. Tämän Type 093:a huomaamattomamman version sanotaan akustiselta kannalta verrattavan venäläiseen Akulaan.

Tyyppi 095 SSN Kiinan puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Taiteilijan visio uudesta kiinalaisesta SSN Type 095:stä ja mukana olevista aseista. Huomaa pystysuorat siilot edessä,

Kiinalaisia ​​sukellusveneitä pidetään edelleen huonompina kuin länsimaiset kollegansa, vaikka itse asiassa viime vuosina on tapahtunut valtavaa edistystä. Siten Tyypin 095 ydinsukellusveneessä, jonka yksi tai kaksi alusta on jo testattavana, on kaiuton pinnoite, potkurin suojus ja tärinänvaimennus, mikä tekee siitä useiden lähteiden mukaan yhtä hienotunteisen kuin amerikkalaisen Los Angelesin uusimmat versiot erityisesti sen sähkömoottorin ja uuden korkeapainereaktorin ansiosta.

Samaan tapaan sukellusveneiden uusimmat versiot tavanomaisella yuan-propulsiolla, jotka tunnistetaan tyypiksi 039B, olisivat yhtä huomaamattomia kuin venäläinen parannettu kilo, mutta hyötyisivät AIP-propulsiosta litiumioniakuilla, mikä lisää merkittävästi sen itsenäisyyttä. Nämä ennen kaikkea puolustusasennossa käytetyt sukellusveneet muodostavat nykyään todellisen uhan länsimaisille sukellusveneille, jopa tehokkaimmille versioille, kuten amerikkalaisille Virginiasille tai japanilaisille Soryuksille.

Kiinan laivasto vastaanottaa 2–3 uutta kaikentyyppistä sukellusvenettä joka vuosi, SSBN Type 094:stä SSN Type 095:een, mukaan lukien AIP Type 039B -sukellusvene (joskus tunnistetaan tyypiksi 041), jolloin se voi nopeasti modernisoida puistonsa samalla kun se laajenee. se.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit