Sisämarkkinat riittävät eurooppalaisen raskaan helikopterin rakentamiseen

Jos eurooppalaiset ovat osoittaneet todellista taitotietoa kevyiden ja keskikokoisten helikopterien rakentamisessa, vanhan mantereen ilmailualan valmistajat, olivatpa sitten Airbus H tai Agusta-Westland, välttävät varovasti tarjoamasta helikopteria raskaalle kantamalle. /Super raskas, eurooppalainen markkinoiden katsotaan olevan liian rajoitettuja tällaiseen kehitykseen.

Kuitenkin tänään Saksa ja Italia suunnittelevat hankkivansa vähintään 95 raskasta helikopteria keskenään. Espanjan ja Alankomaiden on muutaman vuoden sisällä uusittava CH-47-laivastonsa, ja myös Ruotsi, Suomi, Puola, Romania ja Kreikka ovat ilmaisseet tämänsuuntaisia ​​tarpeita, mutta eivät kuitenkaan ole käynnistäneet ohjelmaa. Ranskan asevoimat puolestaan ​​tarvitsevat kroonista raskaita helikoptereita kolmeen armeijaan, jotka edustavat yhteensä 3-8 lentokonetta (2 per RHC, 2 laivastolaivuetta, 200 SAR-lentuetta). Kaikkiaan, ottamatta huomioon Isoa-Britanniaa tai mahdollisia vientisopimuksia, Euroopan raskaiden helikoptereiden tarve ylittää nykyään 1,2 yksikköä, eli 1,5–10.000 miljardin euron ohjelma, joka puolestaan ​​edustaa 15.000 15 suoraa työpaikkaa ja XNUMX XNUMX työpaikkaa XNUMX vuoden aikana. osallistuville Euroopan maille.

S97 Raider Sikorskysta Saksa | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Sikorskyn Raider-esittely FLV-ohjelmalle

Itse asiassa, vaikka eurooppalaisen mallin kehittäminen lisäsi kokonaislaskua 50 % hankintaan verrattuna.hylly”Atlantin toisella puolella luoduista työpaikoista (700–900 miljoonaa euroa vuodessa riippuen valtioiden välisestä jakautumisesta) sekä toimintakunnon ylläpitämisestä ja valmistettujen laitteiden varaosista aiheutuva budjettituotto kompensoi useimmat kaksinkertaisella lisähinnalla.

Lisäksi, koska Tigers-, NH90- ja H160-helikopterit on jo kehitetty tai viimeistelyvaiheessa, eurooppalaisen valmistajan Airbus Hélicoptèresin tutkimukset ja kehitystyöt ovat vaarassa joutua vajaatoimintakaudeksi, ja Super-Puma-sarjan uusiminen on edelleen epävarmaa, ja H145 ja sitä alempien välialueiden kehitystä ei todennäköisesti voida kattaa, kun taas tällainen kehitys mahdollistaisi yhteyden Tigerin seuraajan suunnitteluun tähtäävän projektin alkamiseen, jonka odotetaan tapahtuvan pian sen jälkeen. 2030.

Lopuksi, uuden helikopterin kehittäminen, joka on lisäksi tarkoitettu raskaaseen kuljetuksiin, tarjoaa erinomaisen alustan uusien teknisten lähestymistapojen integroimiseen, joilla pyritään lisäämään pyörivien siipien nopeutta, olipa kyse kallistus-, propulsio- tai sähkömoottoripyöristä. Racerin käyttämä lähestymistapa. Lopuksi huomio:

Ka92 Minoga Saksa | Puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut
Kamovin Ka-92 malli, joka toimii pohjana venäläiselle MINOGA-ohjelmalle

On hyödyllistä pitää mielessä tällä alalla, että Yhdysvallat, jolla on FVL[efn_note]Future Vertical Lift[/efn_note] -ohjelma, kuten Venäjä Minoga-ohjelman kanssa, on tulevaisuudessa enemmän tai vähemmän lähellä. , teknologioihin, jotka vievät pyörivien siipien markkinat, sekä siviili- että sotilaalliset, kohti uusia standardeja yli 500 km/h vaakasuuntaisten nopeuksien ansiosta. Koska valtiot ja Euroopan valmistajat eivät ole tietoisia siitä, koko helikopteriala on ennemmin tai myöhemmin vaarassa lopettaa käytöstä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit