Senaatin mukaan Euroopalla olisi 357 miljardin euron kapasiteettivaje, jos Yhdysvallat eroaa Natosta

3. heinäkuuta 2019, senaattorit Ronan LE GLEUT ja Mrs. Hélène CONWAY-MOURET ovat julkaisseet senaatin ulko-, puolustus- ja asevoimien valiokunnan raportti, omistettu La Défensen Euroopan rakentamiselle. Tämä erittäin yksityiskohtainen raportti käsittelee tämän monimutkaisen ja hankalan teeman poliittisia, taloudellisia, geopoliittisia ja kapasiteettikysymyksiä. Keskustelujen joukossa raportissa mainitaan 357 miljardin dollarin investointitarve Euroopan maille, jos Yhdysvallat eroaa Natosta. Tämä luku, jonka useat puolustusalan kommentaattorit ovat jo ottaneet huomioon, herättää monia kysymyksiä, varsinkin kun sitä ei selvitetä raportissa.

Tämä arvio on itse asiassa peräisin raportista Brittiläinen IISS Think Tank 2018, joka tutki Euroopan kapasiteettivajetta tällaisessa skenaariossa. Raporttia tarkasteltaessa näyttää siltä, ​​että tähän lukuun liittyi toinen arvo, 110 miljardin dollarin investointitarve, joka on omistettu Euroopan merivoimaan, mikä nostaa kokonaismäärän yli 400 miljardiin euroon. Huomaa, että IISS:n käyttämät tarpeet ja laskentamenetelmät ovat osittain kyseenalaisia, koska niissä ei oteta huomioon Euroopan hallitusten tulevia suunniteltuja investointeja ja ne ovat irti aikakäsityksestä.

Mutta ennen kaikkea tämän arvon pitäisi herättää merkittävää kyseenalaistamista Euroopan maiden puolustus- ja varustepolitiikassa. Itse asiassa, jos hypoteesi Yhdysvaltojen eroamisesta Natosta näyttää pikemminkin lounge-uhkalta kuin työhypoteesilta, Euroopan maat ostavat vuosittain yli 60 miljardin dollarin arvosta varusteita ja puolustuspalveluja Atlantin toiselle puolelle, mikä tarkoittaa samanaikaista konfliktia Kiinan kanssa. Tyynenmeren alue ja Venäjä Euroopassa ovat paljon konkreettisempia. Tässä tapauksessa Yhdysvaltojen on kuitenkin mitä todennäköisimmin keskitettävä joukkonsa maan suorin uhka, nimittäin Kiina, eikä Venäjä, jonka merivoimat eivät salli uhkan tuomista lähelle rannikkoa. . Kiina sen sijaan pystyy pian tekemään niin. Näin ollen viimeaikaiset satelliittikuvat osoittivat, että kiinalaiset telakat eivät rakentaneet yhtä, vaan kolmea tyypin 1 raskaan helikopterin hyökkäysalusta tai LHD:tä, kun taas tiedot osoittavat, että Kiinan laivasto aikoo tilata lisää vähintään 3 erää toimitettavaksi ennen vuotta 075. Itse asiassa Senaatin mietinnön käyttämä hypoteesi osoittaa vahvan konservatiivisuuden ankkuroitumisen globaalin geopolitiikan käsitykseen, kun sitä määritellään uudelleen kiihtyvällä vauhdilla.

Senaatin mietintö on myös tältä osin hyvin "konservatiivinen" käsitellessään esiteltyjä kysymyksiä, sillä se arvioi esimerkiksi La Défensen Eurooppaa keinoksi "jakaa taakkaa" tietämättä taloudellisia, todennäköisiä budjetti- ja sosiaalisia vaikutuksia. muuttaa tätä käsitystä perusteellisesti tai arvioida eurooppalaisen armeijan käsitettä vain ylikansallisten joukkojen yksinomaisen prisman kautta, joka on asetettu kansallisten joukkojen päälle ja joka on näin ollen päätelmä niistä, sen sijaan, että pohdittaisiin hypoteesia reservijoukoista matriisivalvonnalla. , esitettynä tässä artikkelissa.

Voimme siksi ihmetellä, eikö Puolustus-Euroopan rakentamisen inertia ole enemmänkin sidoksissa poliittisten toimijoiden virheellisiin paradigmoihin kuin vaikeuksiin löytää yhteisiä kantoja?

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit