Australia luopuu Tiger-taisteluhelikopteristaan

Australian armeija tilasi vuonna 22 Airbus Hélicoptèresilta 2001 ARH-standardin (Attack Reconnaissance Helicopter) -tyyppistä Tiger-taisteluhelikopteria, ja ne olivat ensimmäiset ja ainoat vientiasiakkaat lentokoneelle. Tästä etuoikeutetusta asemasta huolimatta viimeksi mainitulla oli suuria vaikeuksia varaosien saatavuuden ja toimittamisen sekä lentokoneen käyttökelpoisuuden suhteen, mikä tapahtuu vasta 6 vuoden kuluttua ensimmäisen esimerkin toimittamisesta vuonna 2016. Itse asiassa Nopeasti sävy nousi Australian viranomaisten ja eurooppalaisen valmistajan välillä siihen pisteeseen, että asevoimat päättivät kaksi vuotta sitten olla ilman vähän aiemmin hankittuja helikoptereita varustaakseen itsensä kevyemmällä laitteella ja ennen kaikkea esittelyllä parempi käytettävyys ja alhaisemmat käyttökunnon ylläpitokustannukset.

Tämä tehdään nyt käynnistämällä Land 4503 -ohjelma osana vuonna 2014 aloitettua joukkojen suurta modernisointia. Australian viranomaiset ovat siksi käynnistäneet tietopyyntökirjeen (RFI) 29 taisteluhelikopterin hankkimiseksi lännestä. valmistajat. Bell AH-1Z Viper mainitaan usein maan pääesikunnan suosimana, mutta on todennäköistä, että Agusta-Westland tarjoaa AW129 Mangustansa ja Hughes AH64 Apacheaan, vaikka jälkimmäinen ylittää huomattavasti RFI:n vaatimukset. Airbus Hélicoptère ei todennäköisesti osallistu tähän kilpailuun.

The Bell AH1Z Viper Defense Uutiset | Australia | Sotilashelikopterien rakentaminen
Bell AH-1Z Viper on suosiossa tulevassa kilpailussa Australiassa

Tosiasia on, että tämä ilmoitus voisi olla ALAT:lle erinomainen tilaisuus vahvistaa Tiger-laivastoaan, jonka tiedetään olevan suurelta osin alimitoitettu todellisiin operatiivisiin tarpeisiin nähden. 22 käytetyn australialaisen lentokoneen hankinta voisi mahdollistaa laivaston kasvattamisen lähes 35 %, varsinkin kun koneessa on jo valmiudet ampua Hellfire-ohjuksia ja laserohjattuja raketteja HAD-standardin mukaisesti. Se olisi myös hyvä tapa kääntää tämän luopumisen välittämän viestin luonne osoittamalla, että Ranska tukee asiakkaitaan loppuun asti ongelmista huolimatta ja että maa pitää Tigeriä johtavana alustana. Lisäksi tämä mahdollistaisi nykyaikaisten helikopterien nopean lisäämisen, mikä vähentää Gazellien laivastoa, joilla ei ole enää mitään tekemistä taistelukentällä, häiritsemättä H160 Guepard -toimitusten lisäämistä.

Varmasti nopeasti harkittava vaihtoehto…

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit