Iranin väitetään yrittäneen nousta brittiläiseen tankkeriin Hormuzin salmessa

Lopuksi Teheran näyttää päättäväiseltä toteuttaa uhkauksensa säiliöalus Grace 1 nouseminen kun brittiläiset joukot kulkivat Gibraltarin salmen läpi. Itse asiassa kanaalin toisella puolella olevan ulkoministeriön lehdistötiedotteen mukaan kolmen Revolutionary Guardsin merijalkaväen osastolle kuuluvan pikaveneen väitetään ajaneen takaa British Heritage -tankkeria ennen kuin kuninkaallisen laivaston fregatti HMS Montrose ajoi heidät pois. risteily lähellä Hormuzin salmea.

Operaatiosta annettiin vain vähän viitteitä, mutta virallisen Fars-viraston lehdistötiedotteessa vallankumoukselliset vartijat kielsivät halunneensa hyökätä tähän tankkeriin eivätkä edes ylittäneet Montrosen polkua.

Olipa operaatio onnistunut tai ei, se muodostaa kuitenkin todellisen uhan aluksille, jotka purjehtivat tämän salmen läpi, jonka kautta kulkee vuosittain 30 % maailman öljystä. Kesäkuun 2019 puolivälistä lähtien raakaöljyn hinnat ovat nousseet 51 dollarista yli 60 prosenttiin, mikä on lähes 20 prosentin nousu, eivätkä nämä ilmoitukset varmasti horjuta meneillään olevaa trendiä. Paradoksaalista kyllä, kallis öljy hyödyttää ensisijaisesti Iranin vastustajia, ennen kaikkea sunniliiton maita, joiden tulot kasvavat nopeasti. Yhdysvalloilla on myös intressi nähdä öljyn hinta yli 60 dollaria, jotta liuskekaasuinvestoinnit olisivat kannattavia, kun taas Venäjä on rakentanut keskipitkän aikavälin budjettinsa öljyn 65 dollarin hypoteesille. Toisaalta Kiina, Iranin tärkein kauppakumppani, ei ole kiinnostunut öljyn hinnan nousemisesta sen enempää kuin Japani tai Euroopan maitakaan. Raakaöljyn hintoihin kohdistuvat paineet näyttävät siis sinänsä yleisesti kielteisiltä Iranille, joka ennen kaikkea haluaa myydä tuotantonsa uudelleen kansainvälisille markkinoille, joille sillä on vain Kiinaa ja eurooppalaisia ​​tukea.

Tästä voimme päätellä, että tämän operaation tavoite oli luultavasti ennen kaikkea sisäinen osoittaakseen Iranin hallituksen ja uskonnollisten viranomaisten päättäväisyyden kohdata sen vastustajat, vaikka he olisivatkin heidän parhaita liittolaisiaan.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit