Bulgaria tilaa 8 F16V:tä Lockheed-Martinilta

Bulgarian puolustusministeriö ilmoitti allekirjoittaneensa sopimuksen 8 F16V:n hankinnasta Varsovan liitosta perittyjen Mig29:ien tilalle, yhteensä 1,26 miljardin dollarin arvosta. Siksi näyttää siltä, ​​​​että amerikkalainen valmistaja onnistui löytämään perusteet vakuuttaakseen Sofian, kun taas puolustusministeri Krassimir Karakatchanov arvioi muutama viikko sitten, että hänen mailleen myönnetyt tariffiehdot olivat paljon alhaisemmat ehdotuksista muille Naton jäsenille, siteeraten Slovakia, joka osti 14 F16V 1,6 miljardilla dollarilla.

Kuten aina, päätöstä ei tehty laitteiston hinnasta, vaan se oli erittäin yliarvostettu, koska F16V:n ja sen varusteiden hinta saatettiin vastaavan tarjouksen hintaan. Rafale ja jopa Typhoon, vaan Yhdysvaltojen myöntämän tuen määrästä ERIP-ohjelma tarkoituksena on tukea Euroopan maita vaihtamaan laitteitaan neuvostoajalta. Tätä summaa ei ole vielä ilmoitettu, mutta kun otetaan huomioon Bulgarian laskun määrä, sen pitäisi olla 400–500 miljoonaa dollaria. Koska Yhdysvaltojen hallitus tietää varsin hyvin, että tämä sopimus tuo liittohallitukselle 900–1200 10 miljoonaa dollaria sen täytäntöönpanon ensimmäisten XNUMX vuoden aikana, Yhdysvaltojen hallituksella ei ole vaikeuksia tukea tarjouksiaan tällä tavalla, jotta se voi taata yhä useamman Euroopan maat puolustuksen kannalta.

Muista, että Euroopan unionin maat tuovat joka vuosi yli 60 miljardin dollarin arvosta puolustustarvikkeita Yhdysvalloista, kun taas se vie vain 7–8 miljardia dollaria vastineeksi. Itse asiassa ne 7 miljardia dollaria, jotka menevät Euroopan puolustuksen tukirahastoon, jossa rahoitetaan osittain lähetyksiä ja osittain liittoutuneiden varusteita, kompensoivat suurelta osin asiakkaan tuottamat noin 45 miljardin dollarin budjettitulot.

Niin kauan kuin eurooppalaiset yleensä, varsinkin Ranska, eivät aseta itseään tasa-arvoisiin ehtoihin Yhdysvaltojen kanssa tällä alalla, meidän ei pitäisi olla yllättyneitä siitä, että eurooppalaiset puolustussopimukset putoavat yksi toisensa jälkeen Washingtonin kukkaroon.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit