Presidentti E. Macron esittelee uuden ranskalaisen "hyökkäävän" avaruusdoktriinin

Kansallispäivän sotilasparaatia edeltävässä lehdistötilaisuudessa 13. heinäkuuta presidentti Macron selosti Ranskan avaruusstrategiaa tuleville vuosille. Tämä alkaa Joint Space Commandin tai CIE:n liittämisestä ilmavoimien komennon alaisuuteen, kuten viimeksi mainittu oli pyytänyt. Yhtäkkiä ilmavoimista tuli "ilma- ja avaruusvoimat". Tämä uusi arkkitehtuuri ei ole ongelmaton, koska kolmella armeijalla, samoin kuin DRM:llä, oli CIE:hen kuuluvaa henkilökuntaa erityisillä lähestymistavoilla.

Toinen, paljon mielenkiintoisempi, presidentin yksityiskohtaisesti esittämä osa on Ranskan avaruusdoktriinin muutos. Nyt ei ole enää kysymystä pysy katsojana, kun toisen maan satelliitti uhkaa tai johtaa omien yksikköjemme toimintaa. Ranska tulee nyt olemaan "loukkaava" avaruudessa, kuten se on viime aikoina ollut kyberalueella. Konkreettisesti tämä edellyttää järjestelmien kehittämistä, jotta ne pystyvät torjumaan ja siten ehkäisemään mahdollisen avaruusvihollisen. Ajattelemme luonnollisesti ONERAN viimeisintä tiedonantoa sen työstä Adaptiiviset optiset laserit, joka pystyy kohdistamaan satelliittiin silloinkin, kun pilvikerros on paksu, jolloin sen optiikka ei toimi. On todennäköistä, että myös muita, radikaalimpia ratkaisuja kehitetään nyt, kun Ranska on virallisesti omaksunut uuden opin, kuten mikroaaltoaseet, kyberhyökkäykset, korkean energian laserit ja miksei aseiden kineettisetkin (ohjukset, rautatiease). Ilma- ja avaruusvoimien pääesikunnan tehtävänä on tarjota asianmukaiset ratkaisut nopeaan reagointiin.

ONERA Laser Defense Uutiset | Laseraseet ja suunnattu energia | ASAT
ONERA on kehittänyt mukautuvalla optiikalla varustettuja laserjärjestelmiä, jotka soveltuvat erittäin hyvin satelliittien vastaiseen taisteluun.

Nähtäväksi jää, miten nämä tavoitteet todella muotoutuvat siinä määrin, että nykyinen LPM jättää hyvin vähän liikkumavaraa uusien menoerien sisällyttämiseen. Ranskalaiset valmistajat, kuten Airbus DS, Thales ja Dassault, pystyvät tarjoamaan ratkaisuja, jotka todennäköisesti nostavat Ranskan tehokkaimpien sotilaallisten avaruusmaiden joukkoon, mutta nämä ohjelmat on silti rahoitettava johdonmukaisin määräajoin. Luomalla Yhdysvaltain avaruusjoukot Pentagon myönsi sille myös 500 miljoonan dollarin vuosibudjetin viiden vuoden aikana. Jos Ranska ei tekisi samoin riittävällä ja taatulla monivuotisella budjetilla, vaarana on, että nämä ilmoitukset rajoittuvat vain sellaisiin... ilmoituksiin, ainakin LPM:n täytäntöönpanon aikana vuoteen 5 asti.

Yksi asia on kuitenkin varmaa; Käsitys maanpuolustuksen investointitarpeesta on viime aikoina alkanut ylittää puhtaasti kotimaiset poliittiset puitteet ja liittyä kansainvälisten geopoliittisten mullistusten määräämään. Oli aika …

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit