Erikoisoperaatioiden johto on kiinnostunut amerikkalaisesta CH-47 Chinookista

COS:n 14 toimitetun lehdistöpaketin mukaan viimeksi mainittu tutkii parhaillaan raskaiden Boeing CH-2019 Chinook -helikopterien hankintaa laajentaakseen erikoisjoukkojensa lentoliikenneratkaisuja, joita vain yksi Chinookin kaltainen raskas helikopteri voisi tarjota.

COS:llä on oma taisteluhelikopterirykmentti, Paussa sijaitseva 4. erikoisjoukkojen helikopterirykmentti, joka koostuu esikunnasta ja 7 lentueesta sekä sekoitus kevyitä Gazelle-helikoptereita, Puma-, Cougar- ja Caracal-ohjaushelikoptereita sekä Tiger-lentue. taisteluhelikopterit. Vaikka Puma korvataan pian erityisesti FS:n tarpeisiin mukautetuilla NH90:illä ja gasellit H160M Guépardilla, raskaan liikenteen tarve on edelleen ratkaisematta, paitsi eurooppalaisen yhteistyön kautta. Itse asiassa briteillä, hollantilaisilla ja espanjalaisilla on CH47 Chinookit, joita he ovat useaan otteeseen käyttäneet tukemaan Ranskan operaatioita erityisesti Sahelissa.

Neljäs RHFS-gazelli-tiikeri puuma-karakaali Puolustusuutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Neljännellä RHFS:llä on monipuolinen konekanta: Gazelle, Tigre, Cougar ja Caracal

Vaikka CH1962 otettiin käyttöön vuonna 47 Yhdysvaltain armeijassa, se on edelleen referenssi lännessä raskaiden kuljetushelikopterien alalla, sillä tällä alalla kilpailee vain Sikorskyn CH53. Suurin lentoonlähtöpaino on yli 22 tonnia, ja se voi kuljettaa yli 40 varustettua miestä miehistön lisäksi ja kuljettaa heitä pitkiä matkoja, paljon enemmän kuin NH90 TTH:n suorituskyky, puolet raskaampi. , mutta myös melkein puolet kalliimpi. Se on nykyään käytössä yli kahdessakymmenessä maassa, mukaan lukien 8 Naton jäsenmaata, ja tähän mennessä on rakennettu yli 1200 XNUMX konetta.

Erikoisjoukot eivät ole ainoita, jotka haluavat saada raskaan helikopterin Ranskan armeijaan. ALAT, joka vahvistaa ja laajentaa ilmailuvälineitään, ja Naval Air Force, joka lisää amfibiohelikopterikuljettajien projektiokykyä, hyötyisi suuresti tällaisesta laitteesta. Itse asiassa suurin osa eurooppalaisista armeijoista tarvitsee tämän tyyppisiä laitteita, mikä edustaa riittävä puisto eurooppalaisen suunnittelun harkitsemiseksi sellaisesta helikopterista. Toisaalta FS:n kannalta kiireellinen tarve edellyttäisi muutaman yksikön ostoa suoraan Yhdysvalloista.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit