S400-koneiden toimitus Turkkiin: Valkoinen talo on edelleen sanaton

Yli vuoden ajan Yhdysvaltain viranomaiset ovat jatkaneet uhkailua Ankaralla kaikenlaisia ​​kostotoimia jos Turkki todella hankkisi S400-ilmatorjuntajärjestelmän Venäjältä. Tänään, samalla ensimmäiset toimitukset julkistettiin 3 päivää sitten, ja että 7 venäläisiä järjestelmiä kuljettavaa An124-konetta on jo laskeutunut ottomaanien lentotukikohtiin, Yhdysvaltain presidentti ei ole vieläkään antanut pienintäkään lausuntoa tästä aiheesta.

Hämmennys näyttää niin suurelta, että Valkoinen talo peruutti viikoittaisen lehdistötilaisuuden, joka oli tarkoitus pitää heinäkuun 12. päivänä, heti, kun tiedot ensimmäisten järjestelmien toimituksesta julkistettiin. Ainoa virallinen lausunto, jonka Yhdysvaltain puolustustoimittajat pystyivät saamaan, on senaatin puolustus- ja turvallisuuskomitean johto, joka koostuu republikaanisesta senaattorista ja demokraattisesta senaattorista. vaatii "seurauksia Turkille", menemättä sen enempää yksityiskohtiin.

Itse asiassa, kutenviime hetken peruutus Yhdysvaltain presidentti Trumpin määräämien Iraniin kohdistamien iskujen vuoksi on mahdollista, että viimeksi mainittu koskettaa kansainvälisten suhteiden hallintamenetelmänsä rajoja, kun vastustaja ei ole enää valmis antamaan periksi toistuvien presidentin uhkausten edessä ja näyttää siltä, ​​että nyt Ankara, Peking tai Moskova ja viime aikoina Teheran, Pjongjang ja edes Bryssel eivät ole enää vaikuttuneita Yhdysvaltain presidentin puheesta.

Siitä huolimatta Donald Trump on nyt erittäin herkässä tilanteessa, eikä hän esitä hänelle suotuisaa johtopäätöstä. Joko se päättää panna tehokkaasti täytäntöön Turkille luvatut taloudelliset ja operatiiviset pakotteet, joilla on erittäin suuri riski, että Turkki vetäytyy Natosta liittyäkseen Kiinan ja Venäjän liittoon ja yhtäkkiä heikentää liiton koko puolustusasentoa Etelä-Euroopassa, Keski-Euroopassa. Itä ja Mustameri; joko hän päättää "kääntää selkänsä" ja näkee uskottavuutensa kansainvälisellä näyttämöllä, kuten Yhdysvalloissa, suurelta osin vaarantuvan, ja vaarana on, että demokraatit tarttuvat aiheeseen häntä vastaan ​​vuoden 2021 presidentinvaaleissa. ”väliratkaisu”, nimittäin Ankaran vastaiset rajoitetut sanktiot, kuten F35-ohjelman sulkeminen. Mutta tämä lykkäisi ongelmaa vain muutamalla kuukaudella, koska Turkin viranomaiset todennäköisesti kääntyvät nopeasti Moskovan tai Pekingin puoleen. hankkia nykyaikaiset taistelukoneet, Su57 tai FC31, erittäin epäsuotuisalla tempolla tulevia Yhdysvaltain presidentinvaaleja ajatellen.

Luultavasti tämä tyydyttävän ratkaisun puute saa aikaan Washingtonissa vallitsevan korviaan vaivaavan hiljaisuuden. Kuitenkin ennemmin tai myöhemmin presidentti Trumpin on puhuttava aiheesta ja määritettävä toimintatapa tässä asiassa ja kannettava sen seuraukset...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit