Girodyne osallistuu Yhdysvaltain armeijan uuden sukupolven helikopteriohjelmaan

Skyborg-yhtiö ilmoitti yhteistyössä Scale Composite -yhtiön kanssa osallistuvansa Yhdysvaltain armeijan tulevaisuuden nostoohjelmaan DARPA Heliplane -ohjelman prototyypillä, gyrodyynillä. Toisin kuin helikopteri, gyrodyne käyttää propulsiomoottoreita vaakasuoran työntövoimansa varmistamiseksi ja roottoria nostovoimansa varmistamiseksi erityisesti alhaisella nopeudella tai pystysuorassa nousu- ja laskuvaiheessa, kuten Airbus E-Racer -helikopteri.

Mutta Skyborg-malli menee pidemmälle kuin eurooppalainen prototyyppi, koska sen käyttövoimana on kaksi Williams FJ2 -turboruihkukonetta, joista kummankin työntövoima on 44 kg, ja pääroottorin teho on otettu näihin moottoreihin, eikä päinvastoin. E-Racer. Itse asiassa laitteessa on huomattava suorituskyky, sillä sen huippunopeus ylittää 840 km/h ja toimintasäde ylittää 600 1800 km, mikä on tämän kokoisen laitteen ennätys. Lisäksi valmistaja korostaa laitteen ja sen moottoreiden huollon yksinkertaisuutta verrattuna kallistuviin roottorilaitteisiin, kuten V22 Osprey, joka tunnetaan erittäin monimutkaisena.

V280 puolustusuutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Bell V280 Valor -kippiroottori on FVL-ohjelman edistynein prototyyppi

Muiden valmistajan korostamien erityispiirteiden joukossa voidaan mainita laitteen erittäin korkea katto, koska se on suunniteltu saavuttamaan 35.000 500 jalkaa, sekä erittäin pieni pystysuoran suorituskyvyn heikkeneminen korkealla. Sen kummankin siiven alla on myös kaksi kovapistettä, jotka tukevat kevyitä kuormia, kuten Hellfire-ohjuksia tai rakettikoreja, mutta eivät raskaampia sotatarvikkeita, kuten laserohjattuja pommeja, koska lentokone ei voi kantaa enempää 250 punnan (XNUMX kg) ulkoista kuormaa. , joka on edelleen erittäin riittävä tämän luokan helikopterille. Huomaamme myös pyörivän tykin nokassa ilman, että asiasta ole annettu mitään tietoa.

Jos lentokone onnistuisi olemaan raskaampi, panssaroitu ja paremmin aseistettu, se voisi edustaa pyhää maljaa, jota Yhdysvaltain armeija on odottanut vuosikymmeniä ja joka pyrkii kaikin keinoin saamaan oman kapasiteetin lähiilmatuen suhteen, mutta joka riistetään säännöllisesti. Yhdysvaltojen erittäin aggressiiviset ilmavoimat, kun on kyse oikeuksiensa säilyttämisestä. Koska helikopteri on pyörivä siipi, se kuuluu Yhdysvaltain armeijan omistukseen, vaikka lentokoneessa olisi taktisen tukikoneen suorituskyky. Selviytyäkseen korkean intensiteetin taistelusta, johon Yhdysvaltain armeija valmistautuu, lentokoneen on kuitenkin parannettava selviytymiskykyään, siten panssariaan ja moottoreiden tehoa, aseiden kantokykyä ja vähennettävä tutkan tunnusmerkkiä ja erityisesti infrapunaa. . Mutta jos Skyborgin prototyyppi pitää lupauksensa, voimme olla varmoja, että Yhdysvaltain armeija on erittäin kiinnostunut siitä!

Sikorskyn S97 Raider 1 Defense Uutiset | Sotilashelikopterien rakentaminen | Puolustussopimukset ja tarjouspyynnöt
Sikorskyn S97 Raider -prototyyppi osallistuu myös FVL-ohjelmaan

Yhdysvaltain armeijan FVL-ohjelmasta on tullut nykyään totta teknologisen kehityksen upokas ilmataistelun alalla ja lentoliikkuvuus. Tärkeimmät valmistajat, Bell V280-kallistuvalla roottorilla, Sikorsky S97-raiderilla työntöpyrstöpotkurilla, kohtaavat nyt lähestymistapoja, kuten Heliplane, joka voisi kiinnostaa Yhdysvaltain armeijaa ilmoitetuilla esityksillä. Joka tapauksessa seuraavien Yhdysvaltain armeijan helikoptereiden, olivatpa ne kevyitä korvaamaan Kiowan, raskaat korvaamaan Apachen tai ohjaavat Black Hawkin, suorituskyky on suhteettomia olemassa oleviin lentokoneisiin.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit