Ruotsin tuki British Tempest -ohjelmalle: avaako mahdollisuuksia Yhdysvalloille?

- Mainonta -

Tempest-ohjelman julkistamisen jälkeen mielipiteet ovat jakautuneet. Jotkut olivat vakuuttuneita siitä, että britit pyrkivät ilmoitusvaikutuksella kiinnittämään Pariisin ja Berliinin huomion FCAS-ohjelman yhdistämiseksi, kun taas toiset ilmaisivat huolensa hankkeesta, joka todennäköisesti jakaa jälleen Euroopan unionin. ilmailuteollisuus. Jos ruotsalainen ralli Tempestiin vahvistuisi, amerikkalaisen kumppanuuden hypoteesi muuttuisi uskottavammaksi ja antaisi kovan iskun FCAS:n eurooppalaiselle ulottuvuudelle.

Vaikka ruotsalaisten saapuminen ei ole vielä vahvistettu, se hiljentäisi ehdottomasti ohjelman skeptikot Myrsky. Valossa Ruotsin strategiset prioriteetit, tämä ilmoitus olisi järkevä, ja se olisi silloin matkalla kahden samanlaisen mutta erillisen ohjelman tehokkuuden vahvistamiseen Euroopassa. Näin ollen suora vastakkainasettelu FCAS et Myrsky samoilla vientisegmenteillä aiheuttaisi kiistatta poikkeaman Euroopassa, jossa kahdelle samanlaiselle hankkeelle on vähän tilaa: monimutkaisten järjestelmien ytimenä toimivat kaksoisreaktorit näyttävät liian suoraan kilpailukykyisiltä maailmanlaajuisten tarpeiden lisääntymisestä huolimatta.

Doug Barrien mukaan – tutkija International Institute for Strategic Opinnot (IISS) ja sotilaallisen ilmailun asiantuntija - ainoa hyötyjä näiden kahden ohjelman olemassaolosta Euroopassa olisi epäilemättä Yhdysvallat. Siihen liittyy merkittävä riski Myrsky et FCAS jakaa markkinoita tarjoten amerikkalaisille yrityksille mielenkiintoisen mahdollisuuden osallistua ulkomaisiin hävittäjäprojekteihin, sanoo Eric Fanning, toimitusjohtajaIlmailuteollisuusliitto (AIA). 6:n konee sukupolvi, joka mainitaan säännöllisesti Yhdysvalloissa 2000-luvulta lähtien, on a tärkeä kysymys amerikkalaiselle teollisuudelle.

- Mainonta -

Vaikka se näyttää tällä hetkellä epätodennäköiseltä, tätä hypoteesia ei pidä ottaa kevyesti. Kapasiteetin kannalta se on merkittävä nykyaikaistamiseen liittyvä dilemma F/A 18 E/F Super Hornet amerikkalainen. Kyse on parannetun version tarjoamisesta, joka on varustettu teknologialla F-35 päivittääksesi Rafale ja Typhoon maissa, jotka eivät ole oikeutettuja koneeseen LockheedMartin, mutta perinteisesti amerikkalaisten laitteiden ostajat. Ei kuitenkaan ole mahdotonta ajatella, että ohjelma Myrsky voisi täyttää tämän vaatimuksen, jotta F-35 ja siihen liittyviä teknologioita, jotta ne muodostaisivat kilpailukykyisemmän tarjouksen Rafale ja kestävämpi kuin a Super Hornet modernisoitu. Se olisi varten Puolustusministeriö ennakoida potentiaalisten asiakkaiden vaihtelevia strategisia prioriteetteja, jotka voivat lisääntyvän epävakauden tilanteessa olla herkkiä ilmavoimiensa alentamisen riskeille uusien uhkien ilmetessä. Viimeisin lisäys Lockheed Martin voisi olla ponnahduslauta kohti Myrsky ja valmistella tietä CSP:n ja EKR:n kiertämiselle, jonka pitäisi todennäköisesti pysyä suljettuna amerikkalaisilta valmistajilta.

Lopuksi, britit ovat jo myyneet suurten asejärjestelmien konsepteja amerikkalaisille samalla kun he ovat tehneet yhteistyötä näiden kanssa niiden kehittämiseksi, kuten jäniskoira/AV-8B ja Haukka/T-45 joita Yhdysvallat myöhemmin massatuotantona. Vankka kokemus yhteistyöstä on jo olemassa ja Iso-Britannia on saanut erityisaseman kehitysohjelman puitteissa F-35 korostaa vain näiden kahden valtion välisiä teollisia ja teknologisia yhteyksiä. Yhdysvallat voisi siksi olla kalliin ja erittäin teknologisen ohjelman elinkelpoisuuden keskipiste, sillä kun britit haluavat päivittää asejärjestelmiään, he eivät pysty siihen.

AV8B Yhdysvaltain laivaston puolustusanalyysit | Hävittäjälentokone | Sotilaslentokoneiden rakentaminen
Yhdysvaltojen 8-luvun lopulla kehittämä AV-1970B Harrier II on Yhdistyneen kuningaskunnan alun perin suunnitteleman version evoluutio.

Näin ollen tämä kaikki on edelleen oletuksen tilassa ja vasta tulevaisuus näyttää, toteutuuko tämä hypoteesi, mutta emme voi kuitenkaan kiistää brittien, ruotsalaisten ja amerikkalaisten intressien lähentymistä: Venäjän uhan pelko, halu vahvistaa strategista viestintää ja yhteistyötä Naton sisällä, halu säilyttää sen teollinen rakenne. Tässä suhteessa FCAS ei anna ruotsalaisille takuita, koska lukitsemalla ohjelman ennenaikaisesti ja ottamalla sen kokonaisia ​​osia omaa BITD:ään varten, jäsenmaat FCAS ovat rajoittaneet sen eurooppalaista ulottuvuutta ja rajoittaneet itsensä tosiasiallinen hyvin suppeaan näkemykseen "Defense Europesta".

- Mainonta -

Axel Trinquier – Euroopan puolustusasioiden asiantuntija

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit