Rheinmetallin tavoitteet estävät MGCS-ohjelman

Ja mitä piti tapahtua... tapahtui! Artikkelissa osoitteesta digitaalinen talouslehti "La Tribune", Puolustusteollisuuden asiantuntija Michel Cabirol paljastaa, että saksalainen Rheinmetall-ryhmä estää parhaillaan Main Ground Combat System -ohjelmaa tai ranskalais-saksalaista MGCS-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on suunnitella tuleva taistelupanssari Ranskan ja Saksan joukkoille. Molempien maiden viranomaiset uskoivat tämän ohjelman KNDS-konsernille, jonka muodostavat tasan ranskalainen Nexter, Leclercin valmistaja, ja saksalainen konserni Krauss Maffei Wegman, valmistaja Leopard 2.

Kuitenkin marraskuussa 2018 teollisuuskonserni Rheinmetall, joka oli mukana erityisesti Leopard 2 ja Boxer ilmoittivat aloittavansa neuvottelut KMW:n omistajan Bauden perheen kanssa oikeuksien hankkimiseksi, mikä ilmeisesti aiheuttaisi merkittäviä ongelmia MGCS:n ympärillä olevassa teollisessa jaossa, tasapainossa KNDS-konsernin sisällä ja mikä voisi jopa heikentää kaikkia nykyisiä ranskalais-saksalaisia ​​yhteistyöhankkeita.

British Army Boxer 1 Defense News | Saksa | Puolustusteollisuuden alihankintaketju
Rheinmetall tekee yhteistyötä BAen kanssa Boxerin tuottamiseksi brittijoukoille

Jos Saksan hallitus on pysynyt välttelevänä asian suhteen, pitäen alan konsolidointia tärkeänä, koska siitä syntyy lähes 10 miljardin euron puolustusjätti, Pariisi puolestaan ​​on asettanut selkeät rajatkoskee KNDS-konsernia, jonka osakkeenomistaja hän on 50 prosenttia, ja MGCS-ohjelmaa: Saksan osuus on 50 prosenttia ja Ranskan 50 prosenttia. Ja siellä tämä ei sovi enää ollenkaan Rheinmetallille, joka pyrkii ottamaan hallintaansa projektin ja ryhmän sen suuremman taloudellisen mittakaavan perusteella, joka on viime viikkoina vahvistunut entisestään luomalla Yhteisyritys Englannin BAe:n kanssa maa-aseiden alallaja jossa saksalaisryhmällä on ehdoton enemmistö.

Lisäksi jos Ranskan viranomaiset suostuisivat antamaan projektinhallinnan Krauss Maffei Wegmanille, suunnittelijalle Leopard 1 ja 2, MGCS:ssä vastineena FCAS:n Dassault Aviationille, he eivät ole valmiita uskomaan sitä Rheinmetallille, jota Pariisi pitää alalla liian kokemattomana. Ennen kaikkea projektinhallinnan avulla Rheinmetall voisi helposti suosi omaa yritys- ja alihankintaverkostoasi, joka edustaa ryhmän vahvuutta KMW-alihankkijoiden, mutta erityisesti Nexter-alihankkijien kustannuksella. Viimeksi mainitut edustavat kuitenkin 40 prosenttia Ranskan puolustusohjelmien taloudellisesta tehokkuudesta nykyään, mikä luonnollisesti painottaisi merkittävästi ohjelman kestävyyttä maan julkisen talouden kannalta.

Malli FCAS Defense News | Saksa | Puolustusteollisuuden alihankintaketju
Rheinmetallin asemat voivat uhata FCAS:ää

Tosiasia on, että nykyinen tilanne oli suurelta osin ennustettavissa, ja jopa suunniteltuja että se voi vaarantaa koko teollisuuden ja julkisen talouden tasapainon, joka on luotu Ranskan ja Saksan puolustusohjelmien ympärille, jotka käynnistettiin presidentti Macronin saapumisen jälkeen Elyséelle. Tämän riskin esittivät sekä Nexterin toimitusjohtaja B. Meyer että Dassault Aviationin toimitusjohtaja E. Trappier kansalliskokouksen puolustusvaliokunnan kuulemisissa. Mutta nykyään Ranskan viranomaisilla, kuten kansallisilla teollisuusmiehillä, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pitää kiinni määritellyistä kannoista ja odottaa, että Saksan viranomaiset palauttavat järjestyksen omaan BITD:ään. Ei ole kuitenkaan takeita siitä, että terve järki voittaa tässä asiassa...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit