Yhdysvaltain armeija testaa droonien vastaisen kyberjärjestelmän prototyyppiä

 Droonien käyttö kaupunkiympäristön konflikteissa on viime vuosina saavuttanut ennennäkemättömän mittakaavan, erityisesti Syyrian teatterissa. Eri ryhmittymien – mukaan lukien Islamilaisen valtion järjestö – siviilidroneiden käyttö, jotka on yksinkertaisesti ladattu kranaateilla tai pienillä räjähteillä iskuihin hallituksen joukkojen (mukaan lukien kuuluisa "kultainen divisioona") asemiin, on aiheuttanut merkittäviä tappioita, erityisesti Mosulin taistelun aikana. 

Perustuen havaintoon, että mikään nykyisessä muodossaan ei ole mahdollista estää tämäntyyppistä uhkaa, jota on vaikea havaita, vaikka se on suhteellisen yksinkertainen toteuttaa – tiettyjä malleja voidaan "hallita" yksinkertaisella älypuhelimella - Yhdysvaltain armeija on päätti kehittää kyberkeinoihin perustuvien vastatoimien prototyyppi Tarkoituksena on mahdollistaa näiden lentokoneiden havaitseminen tai jopa kohdistaminen tiukentaakseen joukkojen kehittymistä maassa peittävän "suojakuplan" verkkoa. 

Tämä aloite syntyi Yhdysvaltain armeijan kyberkomennon (ARCYBER) tahdosta, joka on osa Yhdysvaltain kyberkomentoa ja jonka 780. sotilastiedusteluprikaati toteuttaa, ja sen tavoitteena on integroida kybervälineet Yhdysvaltain armeijan yksiköihin. Nämä lisätään amerikkalaisten jalkaväkijoukkojen jo ennestään hyvin varustettuun ympäristönmuutoskykyyn. Jos tämän tyyppiset laitteet kohdistuvat droneihin, maajoukoilla on jo siirto-, tiedustelu- ja elektroninen sodankäynti. 

Yhdysvaltain armeijan lehdistötiedotteen mukaan tämä "väliaikainen ratkaisu", johon on tulossa useita parannuksia testausvaiheen aikana sekä kyvykkyyden että toiminnan kannalta, tullaan arvioimaan operatiivisessa tilanteessa klo. Kesällä Yhdysvaltain erikoisoperaatioiden komento, jota seurasi useiden ohjelmistopäivitysten integrointivaihe, jonka tarkoituksena oli parantaa järjestelmän yleistä suorituskykyä. 

Jean Lebougre
Kybersodankäynnin asiantuntija 

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit