Puolustusministeriö päättää 5G-strategiastaan.

Defence Science Board (DSB) on juuri toimittanut raporttinsa puolustusministeriölle (DoD). Se määrittelee pääpiirteet Yhdysvaltain strategialle viidennen sukupolven televiestintätekniikoiden käyttöönottamiseksi.

Tämä puolustusministeriöön tieteellisiä ja teknisiä kysymyksiä käsittelevä siviiliasiantuntijoiden komitea on juuri tehnyt odotetut johtopäätökset perusteellisen teknisen ja teknologisen tutkimuksen kautta, josta osa on luokiteltu. Tämän raportin on tarkoitus vastata kasvavaan huoleen 5G:n käyttöönotosta, koska se tapahtuu geopoliittisten jännitteiden kontekstissa Huawein kanssa käytävän kauppasodan taustalla.

Seuraa a välit Yhdistyneen kuningaskunnan kansallisen turvallisuuden neuvonantaja ilmaisi tiettyjä varauksia kiinalaisen televiestintäjätin 5G-teknologian turvallisuudesta. Viimeaikaiset uutiset ovat todellakin paljastaneet todellista jännitystä useiden maiden hallitusten keskuudessa, kun Yhdysvallat johdossa. Jos Kiina investoisi ja hallitsee merkittävää osaa maailmanlaajuisista 5G-markkinoista, Peking saattaa pystyä hyödyntämään tätä teknologiaa omalla kustannuksellaan. Mahdollisuus menettää suvereniteetti televiestintäverkkoon – jolla on kriittinen tulevaisuus – jonka asianmukainen toiminta saattaa riippua vieraan valtion yksinkertaisesta tahdosta, on huolestuttava Atlantin toisella puolella.

Tämä raportti, jonka tarkoituksena on antaa yleiset linjaukset puolustusministeriön strategiasta 5G:n käyttöönoton yhteydessä, sisältää tietyn määrän päätelmät Erityisesti sotilassovellusten, toimitusketjujen riskien vähentämisen ja nykyisten viestintäinfrastruktuurien nykyaikaistamismenettelyjen vahvistaminen:

  • 5G-kaistanleveys ja palvelut voivat parantaa nykyisiä DoD-valmiuksia ja niillä on potentiaalia luoda uusia ominaisuuksia, kuten verkkotoimintojen virtualisointi, uusia radiotaajuuksia ja verkon tietoturvaparannuksia;
  • Uudet ja kehittyvät teknologiat luovat mahdollisuuksia saada takaisin johtoasema 3rd Generation Partnership Project (3GPP) -standardien tulevissa versioissa (yhteistyö televiestintästandardiorganisaatioiden välillä, joka tuottaa ja julkaisee teknisiä eritelmiä 3rd Generation Mobile -verkkoja vartenth ja 4th sukupolvi);
  • 5G eroaa merkittävästi 4G:stä, mukaan lukien muutokset immateriaalioikeuksissa, standardien kehittämisessä ja toimitusketjuissa;
  • luontaiset toimitusketjun, kyber-, radiotaajuuksien ja elektronisen sodankäynnin haavoittuvuudet sekä virtuaaliset ja fyysiset haavoittuvuudet aiheuttavat merkittäviä riskejä;
  • ja 5G:n käyttöönottoa on mitattava tehtävän kriittisyyden ja hyväksyttävän riskin perusteella.

Jos Huawei on ottanut selkeän johtoaseman 5G-tekniikan suhteen, ei ole epäilystäkään siitä, että amerikkalainen mestari Qualcomm pystyy hyödyntämään tätä suoraa kilpailijaansa koskevaa kaupallista kieltoa.

Samaan aikaan Ranskassa sähköisen viestinnän ja postin sääntelyviranomainen (ARCEP) on juuri julkaista 5G:n käyttöönottoaikataulu ja allokoinnin ehdot Ranskassa tavoitteena aloittaa työt vuonna 2020.

Jean Lebougre
Kybersodankäynnin asiantuntija

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit