Yhdysvallat vahvistaa strategisia valmiuksiaan SATCOM

Muutama päivä sen jälkeen, kun sen uusin televiestintäsatelliitti WGS-10 on otettu käyttöön (10. heinäkuuta 2019), Yhdysvaltain ilmavoimat, kongressin rahoittama, ilmoittaa rakentavansa 11. satelliitin WGS-konstellaatioon. Vahvistaa Yhdysvaltain armeijan reaaliaikaisen tiedonsiirtokapasiteetin kasvua: avain nykyaikaisten konfliktien hoitamiseen. 

Nykyaikainen sota on tiedosta riippuvainen. OODA-silmukan tempon rationalisointi (havainnointi, suuntautuminen, päätös, toiminta) edellyttää tiedustelutietojen välittämistä, käsittelyä, analysointia ja levittämistä reaaliajassa subtaktiselta tasolta (osasto, yritys jne.) poliittisiin strategioihin operatiivisen toiminnan kautta. taso (toimintateatteri). Mikään maa-, ilma- tai merivektori tai alusta ei ole eristetty. Ne kaikki sopivat yhteen järjestelmäjärjestelmäksi. Tämä on kuuluisa C4ISTAR (Command, Conduct, Communication, Computer, Intelligence, Surveillance, Targeting, Asses, Reconnaissance): verkkokeskeisen sodankäynnin perusta. Konkreettisesti tämä tarkoittaa tiukkaa virtausta,käytössä, HD-kuvia, reaaliaikaisia ​​videoita, viestintää, sähköistä dataa tai jopa drone-opastusta. 
Tämän monimutkaisen arkkitehtuurin kulmakivi on kuitenkin tietoliikennesatelliitti.

sisältö dam mae online-artikkelit 2014 12 global hawk 18. joulukuuta 2014 Defense Analysis | Viestintä- ja puolustusverkot | Usean verkkotunnuksen sitoumukset
Pelkästään MQ4 Global Hawk -drone kuluttaa yhtä paljon kaistanleveyttä, jonka amerikkalaiset joukot kuluttivat operaatiossa Desert Storm vuonna 1991, eli 500 Mbts/sek.

Gestationaariselle kiertoradalle sijoitetut tietoliikennesatelliitit mahdollistavat nopean tiedonsiirron operaatioteatterissa ja varmistavat yhteyden teatterin ja metropolin välillä. Lisäksi ne mahdollistavat signaalin laajentamisen kaistanleveydelle, sähkömagneettiselle "tielle", jolla siepattu ja uudelleenlähetetty informaatio kiertää. Tämä tarkoittaa eksponentiaalista kaistanleveyden tarvetta vuodesta 1991 lähtien. Yksi Mq4-Global Hawk -tyyppinen ISR-vektori, strateginen High Altitude and Long Endurance (HALE) -drone, kuluttaa yksin jopa 500 megabittiä sekunnissa. Vertailun vuoksi operaation “Desert Storm” aikana kulutettu koko kaistanleveys oli 600 Mbit/s… Mainittakoon myös Mq9-Reaper, Medium Altitude and Long Endurance (MALE) strateginen drone. Se kuluttaa jopa 250 Mbps. Tämä järjestelmä vaatii kuitenkin suuremman määrän käyttöönottoa toiminnassa, jotta saataisiin pysyviä ISTAR-kiertotapoja suurilla alueilla. Strategisten droonien tapaus on tietysti erittäin erityinen, koska sen lisäksi, että ne lähettävät paljon dataa juuri-in-time -virtauksessa komento- ja ohjauskeskuksiin, ne tarvitsevat myös nousevan siirtotien signaalin, joka on tarpeen niiden "Beyond Line Of Sight" -lentoasemalle. (BLOS) ohjaus. . Tämä tekninen determinismi lisää niiden kaistanleveyden kulutusta. Tarve hallita muiden vektorien välittämää dataliikennettä on kuitenkin edelleen, olivatpa ne mitä tahansa, teatterissa tai matalalla kiertoradalla. Huomaa, että kaistanleveysvaatimukset ovat kasvaneet 6 tai 7 kertaa vuoden 2003 operaatio "Iraq Freedom" jälkeen; se oli jo kymmenkertaistunut vuosien 1991 ja 2003 välillä. 

Kaistanleveyden signaali on luonteeltaan rajoittava, joten on tärkeää lisätä sen äänenvoimakkuutta. Tämä on televiestintäsatelliittien tehtävä, joiden uusin konstellaatio, WGS, on paljon tehokkaampi kuin mikään muu amerikkalainen Satcom.
Tuleva WGS-11, joka on todennäköisesti käytössä vuoteen 2023 mennessä, pystyy yksin lisäämään kaistanleveyden signaalikapasiteettia 17 %. Ilmavoimien operoima se parantaa merkittävästi tiedonsiirtokykyä kolmannessa ulottuvuudessa ja siten myös taistelu- tai tilannetiedustelua toiminnassa olevien maajoukkojen osalta. Tämän tähdistön erityispiirre on, että se suunniteltiin 3-luvulla täsmälleen siten, että se liitetään C2000ISR-järjestelmään, toisin kuin vanhemmissa sarjoissa. Mielenkiintoinen huomautus, WGS-konstellaatio toimii Ka-kaistalla. Tätä kaistaa, jonka tiedetään olevan epävakaa ja alttiina häiriöille, käytetään yhä enemmän armeijoiden perinteisesti käyttämien kaistojen (UHF, C, Ku) kyllästymisen vuoksi. Todistaa tietyn kriittisyyden näkökulmasta sellaisten kaistanleveyksien saatavuudessa, joiden luontainen kapasiteetti ei ole rajoittamaton. Tarpeet ovat sellaiset, että toimivat armeijat pakotetaan järjestelmällisesti kutsumaan siviilisatelliittioperaattoreita kaistanleveyden "ostamiseksi".

Syracuse III -puolustusanalyysi | Viestintä- ja puolustusverkot | Usean verkkotunnuksen sitoumukset
Ranskalla on nykyään kolme viestintäsatelliittia, jotka muodostavat Syracuse III -järjestelmän.

Vain hyvin rajallinen määrä kansakuntia pystyy toteuttamaan tällaisia ​​arkkitehtuureja yksinään.verkkokeskeinen sodankäynti. Tämä koskee erityisesti Ranskaa. Luonnollisesti Ranskan valmiudet, jotka ovat verrattavissa Yhdysvaltoihin koko työllisyysspektrin leveydellä, ovat radikaalisti vähemmän syvällisiä [taajuuksia]. Näin Ranskan armeija käyttää C4ISR-järjestelmänsä tarpeisiin Syracuse III -järjestelmää, joka koostuu kolmesta geostationaarisella kiertoradalla olevasta satelliitista. Jälkimmäinen korvataan pian Syracuse IV- tai Comsat NG -järjestelmällä. Lisäksi Ranska toteuttaa kahta muuta konstellaatiota osana eurooppalaista kumppanuuttaan: SICRAL ja ATHENA-FIDUS (kehitetty Italian kanssa). Nämä ominaisuudet mahdollistavat muun muassa sen, että Ranska voi puuttua yksin teatteriin sen avaamisesta sen sulkemiseen, koko spektrin alueella.

Tämä ilmoitus osoittaa Yhdysvaltojen osallistumisen maailman yleiseen uudelleenaseistamiseen. Tällä uudella säädöksellä, joka ei ole vähäpätöinen, Yhdysvallat osoittaa haluavansa lisätä strategisia valmiuksiaan. Ja näin ollen heidän aktiivinen osallistumisensa valtaetujensa puolustamiseen.

Pierre d'Herbès – Avaruusasiantuntija

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit