Nato vahvistaa ydinaseiden olemassaolon Belgian maaperällä

- Mainonta -

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen 16. huhtikuuta 2019 päivätty julkinen asiakirja ydinpelotteesta vahvisti sen, minkä kaikki olivat tienneet jo pitkään: Kleine-Brogelin Belgian tukikohdassa on todellakin amerikkalaisia ​​ydinkärjeitä. Uuden parlamentin puolustusvaliokunnan kiireellisesti koolle kutsuma puolustusministeri Didier Reyners toisti Belgian liittovaltion huonoimmin säilytetyistä salaisuuksista huolimatta virallisen kannan: ei vahvistusta eikä epäämistä.

Jälkimmäiselle, kuten Natolle, tällä asiakirjalla ei olisi virallista arvoa. Vuosikymmenten ajan Atlantin liiton yleinen kanta on ollut yleisesti hyväksytty, mikä on estänyt Belgian poliittisia johtajia sanomasta selvästi sitä, mitä kaikki ovat tienneet jo pitkään. Herra Reynders vastauksessaan parlamentin jäsenille ei tehnyt poikkeusta ja esitti hallituksen virallisen kannan, " Belgia on hyväksynyt Naton strategisen konseptin, jonka mukaan pelote perustuu tavanomaisiin ja ydinvoimavaroihin. Tässä pelotteen puitteissa, kuten NATO, Belgia ei ole koskaan vahvistanut eikä kiistänyt ydinaseiden läsnäoloa alueellaan. '.

Ja kuitenkin 1980-luvulta lähtien tämän "avoimen salaisuuden" hauraus oli silmiinpistävää: Belgian ilmavoimien entinen esikuntapäällikkö Guido von Hecke tunnisti ydinkärkien läsnäolon sen Kleine-Brogel-tukikohdassa. Itse mainittu raportti vahvistaa mustavalkoisena 150 Yhdysvaltojen Euroopassa levittämän taistelukärjen läsnäolon kuudessa amerikkalaisen ja eurooppalaisen tukikohdan Saksassa (Büchel), Italiassa (Aviano ja Ghedi-Torre), Turkissa (Inçirlik), Belgiassa. (Kleine-Brogel) ja Alankomaissa (Volkel).

- Mainonta -

Raportissa kerrotaan myös, että nykyiset B61-tyyppiset pommit – 16:n F-10 Fighting Falconsin pudottamae Taktinen siipi1 - uusitaan B61-12-pommeilla, mikä ei todellakaan ole jäänyt ilman seurauksia belgialaisten taistelukoneiden vaihdossa: Lockheed Martinin F-35-hävittäjä on ainoa, joka pystyy kantamaan uusia pommeja B61-12. Tältä osin herra Reynders ilmoitti, että " F-16:n seuraajan valinta tehtiin ottamatta huomioon ydinvoimaa, jota ei tuolloin ollut saatavilla ". On vaikea uskoa tällaisia ​​kommentteja, kun nyt on laajalti hyväksytty, että Belgian tarjouspyyntö (RfGP)2) sisälsi ydinvoiman hyötykuorman kapasiteetin suoraan osaan, joka käsitteli laitteen kehitys- ja kasvupotentiaalia.

F 35 Belgian puolustusuutiset | Ydinaseet | Belgia
Valitsemalla F-35:n Belgia on asettanut lentodoktriininsa, strategiset liittonsa ja itsenäisen päätöksentekokykynsä transatlanttisen prisman alle seuraavaksi puolen vuosisadan ajaksi.

Näin ollen tämän raportin valossa Boeingin vetäytyminen tarjouspyynnöstä huhtikuussa 2017 ja sitten Ranskan päätös ehdottaa strategista kumppanuutta Rafale ja RfGP:n ulkopuolella, nyt täysin järkeä. Valitessaan F-35:n Belgian viranomaiset ovat vain vahvistaneet ilmeisen vilpittömyyden F-16:n uusimista koskevassa kysymyksessä. tosiasiallinen ajatus siitä, että solidaarisuus Naton sisällä voitaisiin alistaa amerikkalaisten laitteiden ostoon.

Lopuksi Belgian käsitys transatlanttisista suhteista on syvästi juurtunut maineikkaan Belgian pääministerin Paul-Henri Spaakin – yhden Naton perustajajäsenen ja pääsihteerin (1957-1961) – ajatuksiin, joka julisti vuonna 1955: ” Eurooppa-idea on välttämättä rajoitettu ajatus " ja että oli asianmukaista pitää eurooppalaista rakentamista yhtenä osana " Atlantin kansainyhteisö ". Tällä tavalla eurooppalaista politiikkaa olisi jatkuvasti arvioitava sen yhteensopivuuden valossa Atlantin yhteistyön kanssa. On selvää, että Naton "tropismi" säilyy vahvana Belgian viranomaisissa, ja tavoitteena on säilyttää Belgian paikka Naton uskollisimpien rahoittajien joukossa ja siksi osallistua kansainvälisten kriisien diplomaattiseen ja sotilaalliseen ratkaisuun. suhteessa sen todellisiin investointeihin liittoutuneiden puolustukseen.

- Mainonta -

Axel Trinquier – Euroopan puolustusasioiden asiantuntija

2 Pyyntö hallituksen esitykseen

1 Kleine-Brogelissa sijaitsevan Belgian armeijan ilmakomponentin siipi.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit