Uusi ranskalainen avaruusstrategia ei miellytä Berliiniä

Jos asevoimien ministeri Florence Parlyn esittämä uusi avaruusstrategia otettiin hyvin vastaan ​​Ranskan sotilas- ja teollisuusviranomaisilta, emme voi sanoa, että näin olisi ollut Reinin toisella puolella.

Muista, että ministeri ilmoitti lisäävänsä avaruusbudjettia 700 miljoonalla eurolla kaudella 2019–2025, jolloin Ranskan panos tällä alueella on 4,3 miljardia euroa. Me Parlyn ilmoittamana tavoitteena on vahvistaa Ranskan joukkojen tiedustelu- ja viestintävalmiuksia sekä keinoja havaita uhkia ja suojella ranskalaisten satelliittien konstellaatiota käyttämällä aktiivisia järjestelmiä, kuten aluksen lasereita, ja jopa ammusaseita. Näillä ponnisteluilla Ranska haluaa vahvistaa strategista autonomiaansa.

Ja se on mitä aiheutti kohun BerliinissäSaksan liittokansleri on kiihkeä eurooppalaisen yhteistyön kannattaja tällä alalla, unohtaen sen ohimennen Saksan itsensä tekemät Ranskan ja Saksan avaruusyhteistyösopimusten rikkomukset. Sellaisenaan useat Saksan viranomaiset yllättyivät näkyvästi epämiellyttävästi Pariisin etääntymisestä Berliinin visiosta, ja jotkut eivät epäröineet kuvailla ranskalaista asennetta "saalisperäiseksi".

On totta, että Ranskan päätökset näyttävät tehdyn hyvin yksipuolisesti rikkoen laajan, joskus naiivin kuulemisen perinnettä, joka on ollut maan perinne viimeisten 10 vuoden aikana. Se paljastaa myös Pariisin ja Berliinin välisen kuilun strategisissa kysymyksissä. Ranska pysyy siis erittäin kiintyneinä päätösten ja toiminnan itsenäisyyteen ydinpelotekysymyksissä, kun taas Saksa säilyttää erittäin atlantistisen kannan. Lopullinen päätös käyttää ydinaseita alueensa suojelemiseksi on ollut 50-luvulta lähtien Washingtonin delegaatio.

Mutta tämän pelotekysymyksiä koskevan erimielisyyden lisäksi tämä ranskalainen ilmoitus merkitsee myös tiettyä etäisyyttä Pariisista. Berliinin keskittämisstrategia Euroopan puolustuspolitiikan kannalta, ja se on yksi esimerkkejä yhä näkyvämmistä eroista maiden keskipitkän aikavälin strategisessa visiossa.

näin ollen, esikuntapäällikön kenraali Lecointren lausunnot, tämänvuotisen suurlähettiläskonferenssin aikana, osoittaa, että viimeksi mainitut ja kaikki kansalliset viranomaiset ovat alkaneet ottaa huomioon maailmassa meneillään olevan geostrategisen mullistuksen ja niiden myötä kasvavat suurkonfliktin riskit. On myös huomionarvoista, että parhaillaan valmisteilla oleva 2020-budjetti ei näytä kyseenalaistavan LPM:n 2019-2025 määrittelemää puolustusresurssien kasvupolkua.

Tyyppi212 Saksa Saksa | Sotilasliitot | Puolustusanalyysi
Saksalaiset joukot kohtaavat merkittäviä ongelmia varusteidensa saatavuudessa.

Saksassa päinvastoin puolustusbudjetti on määritelty tärkeimmäksi julkisen talouden sopeutusmuuttujaksi, joka vaimentaa maan kohtaamia kasvuvaihteluita. Maa on jo selkeästi ilmoittanut, että se ei saavuta Naton asettamaa puolustusponnisteluastetta 2 % BKT:stä vuonna 2025, vaan rajoittuu sen sijaan 1,5 prosenttiin (mikä sallii sen noudattaa Ranskan ja Saksan puolustusmenojen tasapainoa vuodesta 50 lähtien). XNUMX-luvulla), mutta nyt näyttää siltä, ​​että jopa tämä tavoite asetetaan kyseenalaiseksi, budjetin odotetaan jopa supistuvan vuonna 2021.

Sen vuoksi näyttää siltä, ​​että ranskalais-saksalaiset erot menevät laajemmalle kuin puolustusponnistelujen rakentamiseen, ja ne johtuvat itse riskin havainnosta, ainakin tämän käsityksen ympärillä olevasta viestinnästä. Ja tämä ei ole yllättävää. Itse asiassa Saksa on paljon alttiimpi jännitteiden sattuessa joidenkin tunnistettujen uhkien, kuten Venäjän, jolta Saksa ostaa enemmän 35 prosenttia kaasustaan, mikä luo strategisen riippuvuuden vaikea neuvotella. Lisäksi maassa on erittäin suuri venäläinen yhteisö, jossa on yli 1,2 miljoonaa asukasta. Sama pätee Turkkiin, jossa maassa on yli 2,7 miljoonaa turkkilaista.

Yksi asia on varma: jos Ranska ja Saksa eivät löydä yhteistä ja johdonmukaista kantaa puolustuskysymyksiin liittyviin uhkiin, olipa kyse sitten Euroopan suojelemisesta tai sen etujen suojelemisesta maailmassa, Euroopan puolustus -aloite rajoittuu muutamaan eurooppalaiseen teolliseen yhteistyöhön ja paljon keskustelua, mutta hyvin vähän konkreettisia toimia; Yhdysvaltojen, Kiinan tai Venäjän suureksi iloksi.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit