Venäläinen Su-70 Okhotnik -taisteludroni teki ensimmäisen lentonsa

- Mainonta -

Venäjän viranomaiset ilmoittivat elokuun alussa, että Su-70 Okhotnik -lentokone Sukhoi-yritykseltä suoritti hänen ensimmäinen lento kesto 20 minuuttia, kehitysaikataulun mukaisesti.

Toisin kuin lännessä, Venäjä on päättänyt kehittää taisteludroneja pääasiassa integroimalla olemassa olevia teknisiä tiiliä ilman esittelyohjelmia. Lisäksi Okhotnik suunniteltiin ja mitoitettiin sopeutumaan suoraan Venäjän ilmavoimien tarpeisiin ja erityispiirteisiin, ja sen kantama on yli 3000 km ja sillä on merkittävä ammusten ja tiedustelulaitteiden kantokyky, mikä mahdollistaa olemassa olevien venäläisten ilmavoimien integroinnin. laitteet. Koska Su-70 on suunniteltu kehittymään yhdessä parhaillaan kehitteillä olevien Su-57:n ja PAK DA:n kanssa, on todennäköistä, että sen käyttöönotto tapahtuu vasta seuraavan vuosikymmenen toisella puoliskolla.

Yhä enemmän näyttää siltä, ​​​​että Venäjän Okhotnikin suunnittelussa omaksumat paradigmat ovat vastakohtia Yhdysvaltojen ja eurooppalaisten taisteludroneille tällä hetkellä omaksumille paradigmille. Okhotnik on erittäin vaikuttava drone, jonka lentoonlähtömassa on 20 tonnia, eli 3 tonnia enemmän kuin F16-lohko 70, mikä on paljon pienempi kuin American Loyal Wingmanille tai FCAS:n Remote Carriersille suunniteltu massa. ohjelmoida. Mutta missä länsimaisten UCAV-koneiden ensisijaisena tehtävänä on vastakkaisten ilmatorjuntajärjestelmien eliminointi, joissa on suuri kulumisriski, Okhotnikin tehtävänä on luultavasti muodon vuoksi suorittaa syviä iskuja vihollisen asentoon, mukaan lukien sen laivastoasento.

- Mainonta -
Su57 on omistettu Okhotnik Su70 -taistelulennokille Defense News | Taisteludroneja | Sotilaalliset droonit ja robotiikka
Kuten tämän Su-57 PAK FA -prototyypin pyrstössä oleva merkintä osoittaa, Okhotnik on suunniteltu kehittymään yhdessä uuden venäläisen hävittäjän kanssa.

Lisäksi näemme, että Venäjä on lopullisesti kääntänyt selkänsä länttä ja erityisesti Yhdysvaltoja "peilaavien" puolustustarvikkeiden kehittämiselle, kuten kylmän sodan aikana. Päinvastoin, Venäjä ja vähemmässä määrin Kiina kehittävät nyt järjestelmiä, jotka tarjoavat merkittäviä epäsymmetrisiä etuja kompensoidakseen Yhdysvaltojen ja lännen taloudellista ja digitaalista valtaa. Siten T14, Su-57, S500, Kinjhal- ja Tzirkon-hyperääniohjukset tai Stratus-6 Poseidon -strategiset torpedot on kaikki suunniteltu neutraloimaan Yhdysvaltain valtaa tai hyödyntämään sen heikkouksia strategiassa heikoista vahvoihin. Jos näiden uusien järjestelmien suorituskyky vastaa Venäjän sotilasviranomaisten odotuksia, maa voisi hyvinkin onnistua haasteessaan vastustaa Yhdysvaltoja, joka on kaksi kertaa väkirikkaampi ja 11 kertaa rikkaampi maa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit