Rheinmetall ja MBDA kehittävät laserpuolustusjärjestelmän saksalaisille K130 Corvettes -tuotteille

Saksa puolestaan ​​on juuri ilmoittanut käynnistävänsä Rheinmetallille ja MBDA Deutschlandille uskotun ohjelman Braunschweig-luokan K130-korvettien varustamiseen tarkoitetun lasersulkusuojajärjestelmän kehittämiseksi. Rheinmetallin ja MBDA:n lehdistötiedote ei anna mitään tietoa tehosta tai valmistumisajoista tai budjetista, paitsi että laser mahdollistaa kohteiden saavuttamisen valonnopeudella. Olisimme epäillyt...

MBDA on jo mukana brittiläisen merivoimien suojalaserohjelman kehittämisessä Kuninkaallisen laivaston tulevien Type 26 -fregattien varustamiseen. Toisin kuin saksalaiset korvetit, Type 26:t on suunniteltu siten, että niissä on sähkövoimavarasto, joka mahdollistaa uusien energiaintensiivisten järjestelmien ja erityisesti suunnatun energian asejärjestelmien, kuten lasereiden, mukauttamisen. Yhdysvaltain laivaston lausuntojen mukaan laivojen lasereiden on kuitenkin saavutettava vähintään 500 kW:n teho, jotta ne pystyvät sieppaamaan laivantorjuntaohjuksia, kun tiedetään, että 1 Mw:n teho on suositeltava. Siksi on hyvin epätodennäköistä, että Saksan ohjelman tarkoituksena on vahvistaa rakennusten tiivistä ilma- ja ohjustentorjuntaa, vaan pikemminkin saada aikaan taloudellinen järjestelmä ilma- tai laivaston droonien eliminoimiseksi ja kevyiden veneiden karkottamiseksi tarvittaessa.

K130 korvetti puolustusuutiset | Saksa | Laseraseita ja suunnattua energiaa
Saksan laivastolla on 5 K130-korvettia, ja se on tilannut 5 lisäesimerkkiä

Ensimmäinen sarja 5 K130-korvettia rakennettiin vuosina 2004-2013, toisen sarjan, myös 5 rakennuksen, rakentaminen aloitettiin muutama kuukausi sitten, ensimmäisen laivan köli laskettiin huhtikuussa 2019. Nämä Corvetit on varustettu 76 mm:n tykki, 4 RBS-15-laivantorjuntaohjusta ja 2 RAM-muistia lyhyen kantaman ilma-itsepuolustusjärjestelmää. Alus on suunniteltu kuljettamaan kahta Camcopter 100 -tyyppistä ilmadronea, mutta siinä ei ole helikopteria. Toisaalta sillä ei ole sukellusveneiden vastaista sodankäyntikykyä, ja sillä on vain 7 päivän meriautonomia normaaleissa olosuhteissa. Itse asiassa K130:t kuuluvat enemmän ohjusheittimien kuin korvettien luokitukseen, kuten Guépard-luokan alukset, jotka ne korvaavat.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit