Hyperääniohjuksella 9-S-7760 Kinzhal Venäjä ottaa strategisen aloitteen Euroopassa

- Mainonta -

Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet, että pari Mig-31BN ja ohjus 9-S-7760 Kinzhal (Dagger venäjäksi) osallistuisi Aviadarts-kilpailuun 2019 joka järjestetään kansainvälisten sotilaspelien aikana Dubrovichissa, Venäjällä 10. elokuuta alkaen. Parin tehtävänä on simuloida hyökkäystä vastustajan ilmatorjuntaohjuspatterille käyttämällä uutta venäläistä hypersonic-ohjusta.

Eroava presidentti Vladimir Putin esitteli 9-S-7760 Kinzhal -ohjuksen ensimmäisen kerran vuonna 2018 Venäjän presidentinvaalien aikana televisiohaastattelussa, jossa hän esitteli useita maan kehittämiä "uusia asestrategioita": Avangardin hypersonic purjelentokoneen, Stratus-6 valtameren drone-torpedo, Burevestnik-ydinristeilyohjus ja Kinzhal ilmassa lentävä hypersonic-ohjus. Mutta kun 2 kuukautta myöhemmin ilmestyivät ensimmäiset valokuvat, joissa näkyi muunneltu Mig31, jossa oli uusi ohjus, uhka tuli paljon enemmän esiin lännessä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vuosittaisessa puheessaan parlamentille Puolustusuutiset | Strategiset aseet | Hävittäjälentokoneita
Kinzhal-ohjuksen olemassaolon virallistettiin vuoden 2018 Venäjän presidentinvaalikampanjan aikana presidentti Putinin kampanjatelevisiohaastattelussaan.

Iskander-ohjuksesta johdettu Kinzhal voi Venäjän viranomaisten mukaan saavuttaa yli 2000 km:n päähän vapautumispisteestään suuressa korkeudessa sekä Mach10:n nopeuden säilyttäen samalla ohjauskyvyn välttääkseen ohjustorjuntajärjestelmien tehokkuutta kauttakulkuvaiheessa. Länsimaisen tekniikan tilassa ohjusta on sen vuoksi mahdoton pysäyttää nykyisillä ohjustentorjuntajärjestelmillä (THAAD, Patriot, SM3, Mamba jne.) tai käytössä (PAC-3, SM6, Aster Block1NT jne.), jolloin syntyy Ainutlaatuinen tilanne sitten 50-luvun, länsimaiden ilmavoimien aloitekyvyn menetys Euroopassa.

- Mainonta -

Itse asiassa tähän asti Nato-maiden ja niiden liittolaisten ilmavoima on mahdollistanut pysyvän uhan Venäjän sotilasjärjestelmille, jotka eivät silloin kyenneet käsittelemään sitä tehokkaasti. Kinzhalin käyttöönotto antaa Venäjälle ensimmäistä kertaa näin tehokkaan syvän iskukyvyn. Lisäksi Moskovan nykyaikaisen monikerroksisen ilma- ja ohjuspuolustuksen yhteydessä Naton valmiudet vastata tai syviin iskuihin ovat suurelta osin heikentyneet.

Saksan armeijan M104 Patriot Battery Defense Uutiset | Strategiset aseet | Hävittäjälentokoneita
Patriot PAC-3 akut eivät pysty sieppaamaan Kh47M2 Kinzhalia

Länsijoukot, olivatpa sitten eurooppalaiset tai amerikkalaiset, eivät odottaneet tämän laitteiston nopeaa käyttöönottoa, samoin kuin Avangardin (2020), Tzirkhon-hyperäänisen laivantorjuntaohjuksen (2021/22) ja Stratus-6 (2024). Siitä eteenpäin ja ainakin 5–10 vuoden ajan Venäjä voi hyötyä strategisesta yllätystilanteesta eurooppalaisessa teatterissa, koska se pystyy iskemään järjestelmänsä syvyydessä oleviin joukkoihin ja infrastruktuureihin samalla suojelemaan itseään. vastaiskuista, vaikka sen panssaroitu joukko on huomattavasti suurempi kuin Euroopassa olevilla joukkoilla.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit