Uusi taktinen pommikone otetaan käyttöön Kiinassa

Kiinan sotilasviranomaiset ilmoittivat JH-hävittäjäpommikoneen uuden version käyttöönotto7, JH-7AII, esitettiin suorituskyvyn ja tulivoiman olevan suurempi kuin JH-7A:lla, mutta ei kerro enempää yksityiskohtia tehdyistä parannuksista. Tämä voisi olla tähän asti JH-7B:ksi tunnistettu lentokone, joka on varustettu tehokkaammilla kiinalaisilla WS9-moottoreilla, laajemmalla kantokapasiteetilla, erityisesti tarkkuusaseiden ja yliäänisen laivantorjuntaohjuksen YJ -12 toteuttamiseen sekä tankkaus lennon aikana. puomi. Miksi näissä olosuhteissa puhua siitä? Tämä ei-tieto on itse asiassa mielenkiintoista useammalla kuin yhdellä tavalla.

Ensinnäkin monet Kiinan puolustusteollisuuden tarkkailijat ovat odottaneet useiden kuukausien ajan JH-7:n seuraajan esittelyä, joka tällä hetkellä tunnetaan nimellä JH-XX. Se olisi viidennen sukupolven hävittäjäpommikone, jossa on paranneltu varkain, ja sen hyökkäyspotentiaali on paljon suurempi kuin Jh-5A:lla, vaikka se olisikin AII, jonka ensimmäiset lennot useat kiinalaiset tarkkailijat olisivat nähneet. Tämän ohjelman olemassaolon oli myös vahvistanut Yhdysvaltain tiedustelupalvelueuroa vuosikertomus Kiinan voimasta 2018.

JHXX Mallipuolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Hävittäjälentokoneita
JH-XX:n malli esiteltiin Pekingin näyttelyssä vuonna 2017. Huomioi lentokoneen takana olevat ilmanottoaukot lisätäksesi varkautta maatutkat, tämän lentokoneen tärkeimmät vastustajat.

Tämän uuden koneen pitäisi siis loogisesti alkaa pian korvata JH-7:ää, josta käytössä olleet 270 mallia valmistettiin vuosina 1991-2017 ja jotka ovat saavuttamassa ikärajaansa. Tämän uuden JH-7-version julkistaminen, jonka rakentaminen ilmeisesti alkoi JH-7A-toimitusten päättyessä, avaa kentän useille hypoteeseille:

  • JH-XX:n käyttöönotto viivästyisi joko teknisten ongelmien tai toiminnallisten rajoitusten vuoksi. Muista, että vaikka Kiinan teollisuudella on virallisesti kaksi viidennen sukupolven lentokonetta, J-2 ja FC-5, Kiinan armeijalla on tällä hetkellä vain noin kaksikymmentä J20-konetta. Lentokoneen tuotantoa hidastetaan tietämättä, onko tämä päätös sallia uusien PLA-rakenteiden saavuttaa tietty kypsyysaste rustiikkisemmissa lentokoneissa, kuten J31 tai D20/10; tai jos massatuotannon estävät tekniset rajoitteet.
  • JH-XX:n käyttöönotto olisi "luottamuksellista", kuten F117:llä 80-luvun lopulla Yhdysvaltain ilmavoimissa, jotta sillä olisi odottamaton toiminnallinen voimavara, jos maa aloittaisi voimakkaan konfliktin, kuten Taiwanin valtauksen. esimerkiksi. Tässä hypoteesissa JH-XX toimisi voimankertojana, jota on saatavana pieniä määriä, tukemaan edellisen sukupolven lentokoneiden, tässä tapauksessa JH-7:n, sekä monikäyttöisten J10C:n ja J16:n toimintaa.
  • JH-XX-ohjelma ei olisi ollut muuta kuin houkutus, jonka tarkoituksena oli painostaa Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia. Ilman sulkemista mahdollista tämä hypoteesi vaikuttaa epätodennäköiseltä, koska Yhdysvalloissa on jo F22 ja F35, joten JH-XX:n olemassaolo ei olisi johtanut perusteellisiin muutoksiin vastustajan asennoissa ja suunnitelmissa.
J10C-lentokoneiden puolustusuutiset | Koulutus- ja hyökkäyslentokoneita | Hävittäjälentokoneita
Huolimatta J-20:n käyttöönotosta APL vastaanottaa edelleen noin kuusikymmentä 10. sukupolven J-16- ja J-4-konetta vuosittain, mutta ne on varustettu uusilla huipputeknologioilla (AESA-tutka, datafuusio, tietoliikenneyhteys). jne.)

Todennäköisin vastaus olisi kahden ensimmäisen hypoteesin risteyskohdassa, kun tiedetään, että tällä hetkellä kiinalaiset joukot harjoittavat hyvin systemaattista tehonlisäyssuunnitelmaa, jossa viidennen sukupolven laitteilla olisi vain vähän lisäarvoa lyhyellä aikavälillä. . Toisaalta, jos yksi tai kaksi eliittilentuetta olisi varustettu näillä lentokoneilla, kuten J-5-lentokoneita käyttävillä, avautuisi taktisia vaihtoehtoja, joita ei pitäisi jättää huomiotta jättäen samalla epäilyksen tällaisten laitteiden olemassaolosta tai ei.

Tämä strategia olisi myös samanlainen kuin Venäjän Su-57-lentokoneen kohdistama strategia käyttöön hyvin asteittain vuodesta 2022 alkaen10 lentokonetta vuodessa keskeyttämättä modernisoitujen 4. sukupolven lentokoneiden, kuten Su35s, toimitusta ja olemassa olevien lentokoneiden, kuten Su30SM ja Su34, modernisointia. Toisin kuin lännessä, Kiina ja Venäjä rakentavat ilmavoimansa erikoislentokoneiden täydentävyyteen, eivät yksittäisen kaikkiin tehtäviin osoitetun lentokoneen monipuolisuuteen. Kun tiedämme F22:n ja F35:n tänään kohtaamat saatavuusongelmat, meillä on oikeus pohtia, eikö kiinalais-venäläinen lähestymistapa ole itse asiassa tehokkaampi absoluuttisesti...

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit