Yhdysvaltain laivastolla on vaikeuksia määritellä laivaston pintayksiköiden valmistusaikatauluaan

- Mainonta -

Kuten monet länsimaiset asevoimat, Yhdysvaltain laivaston muoto heikkeni merkittävästi 2000- ja 2010-luvuilla, ja se kamppailee nykyään tasapainottaakseen sitä amerikkalaisen laivastoteollisuuden todellisen tuotantokapasiteetin kanssa. Siten lopullinen muoto tasapainottaa uutta Large Surface Combatant, joka korvaa Ticonderoga-risteilijät sitten ensimmäisen sukupolven Arleigh Burkes -hävittäjät, A.Burkes Flight III -hävittäjät, uudet fregatit FFG/X ohjelma, ja LCS, ovat edelleen kiihkeän keskustelun kohteena Pentagonissa, Valkoisessa talossa ja Capitol Hillillä.

Yhdysvaltain laivaston onkin joutunut toistuvasti lykkäämään lentotukialuksia ja suuria amfibioyksiköitä suojaavien Ticonderoga-ilmatorjuntaristeilijoiden vaihtamista. Large Surface Combatant -ohjelma, jonka on määrä ottaa haltuunsa, on vielä suunnitteluvaiheessa, ja näyttää siltä, ​​että ensimmäisen yksikön rakentaminen alkaa vasta vuonna 2025, mikä tuo Ticonderogan yli 40 vuoden intensiiviseen navigointiin. Kuitenkin tämän tyyppinen alus, joka pystyy toteuttamaan suuritehoisen (ja siksi suuren mittakaavan) tutkan ja huomattavan määrän erityyppisiä ohjuksia, on olennainen Yhdysvaltain nykyisen ja tulevan laivastostrategian kannalta. Vaikka A.Burkesin hävittäjät uusimmassa Flight III -standardissaan saavat edelleen voimaa, ne eivät voi kilpailla LSC:iden kanssa.

Ticonderoga-risteilijän puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Ticonderoga-risteilijät saavuttavat ikärajansa ja ne on korvattava LSC-ohjelmalla

Samaan aikaan monet Pentagonissa kyseenalaistavat hävittäjien hallitsevuuden Yhdysvaltain laivaston avomeren arsenaalissa. FFG/X-ohjelma varmasti sallii laajentaa ASM:n suorituskykyä Amerikkalaiset laivastoryhmät ja Task Forces, mutta niiden pienempi määrä (20 yksikköä), eivät salli hävittäjien irrottamista keskitehoisista tehtävistä, joihin ne ovat ylimitoitettuja. Lopuksi, vaikka jotkut edelleen pyrkivät puolustamaan LCS:ää, Yhdysvaltain laivaston luottamus näihin aluksiin on hyvin rajallinen. Vaikka 14 alusta on jo käytössä ja käyttöpaineet pintayksiköissä ovat valtavat, vain yksi LCS on tällä hetkellä käytössä ulkomailla, Singaporessa.

- Mainonta -

Kuten näemme, päätökset ovat kaukana selkeistä Yhdysvaltain laivaston pintalaivaston tulevan muodon suhteen. Näihin toiminnallisiin kysymyksiin on lisätty teollisia ongelmiaPentagon on ponnistellut merkittävästi vahvistaakseen logistiikkalaivastoaan, korvatakseen ensimmäiset Nimitz-lentokukialukset ja laajentaakseen uuden sukupolven ydinsukellusveneiden laivastoa. Mutta toistaiseksi, A.Burke Flight III -ohjelman vuonna 2022 päättymisen ja LSC-ohjelman alkamisen välisenä aikana, Yhdysvaltain laivasto on vaarassa joutua pulaan uusista suurista taistelupintayksiköistä 6-7 vuoden ajan. ainoat liikenteeseen tulevat alukset ovat FFG/X. Pääesikunta arvioi tänään mahdollisuutta tuottaa uusi A.Burke-erä, joka on jo nykyaikaisen historian pisimmän ajanjakson aikana valmistettu laivaluokka, samalla kun se yrittää aloittaa LSC:iden rakentamisen heti vuonna 2023.

FREMM Italian puolustusanalyysi | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
FIncantierin FREMM on yksi FFG/X-ohjelman finalisteista

Yhdysvaltain laivaston ilmeistä innostusta suunnittelussaan vahvistaa Kiinan laivaston ilmeisen suuri vallan nousun hallinta. Kiinan laivaston tuotantosuunnitelma on 2 tyypin 055 risteilijää, 3 tyypin 052D hävittäjää, 4 tyypin 054A fregattia/B, ja 6 tyypin 056 korvettia vuosittain. Tällä tahdilla Kansan vapautusarmeijan laivastolla on Yhdysvaltain laivaston kanssa alle kahdessakymmenessä vuodessas, erittäin lyhyt aika strategisen laivaston suunnittelun mittakaavassa.

- Mainonta -

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit