YK pitää Pohjois-Korean syynä yli kolmekymmentä kyberhyökkäystä

Kaksi viikkoa sitten AP (Associated Press) paljastettiin YK tutkii Pohjois-Korean joukkotuhoaseohjelmansa rahoitusta. Viraston saaman raportin mukaan Kimin hallinto saa varansa kyberavaruudessa tapahtuneesta rikollisesta toiminnasta yhteensä lähes 2 miljardin dollarin arvosta.

Vaikuttaa siltä, ​​että Pohjois-Korea näkee kyberavaruuden a kaukana lännessä mahdollistaa "käynnistää yhä kehittyneempiä hyökkäyksiä varastaakseen varoja rahoituslaitoksilta ja muuttaa ne kryptovaluutoiksi tulon saamiseksi". Näiden jäljittämättömien, nimettömien valuuttojen avulla, jotka kaikki perustuvat lohkoketjuteknologiaan (Bitcoin, Ethereum, Ripple ja jopa Monero), Pohjois-Korea voisi välttyä kansainvälisiltä pakotteilta ja pankkitoimijoiden valvonnalta ympäri maailmaa, jolloin se voisi pitää maan dialyysihoidossa. rahastoista ja ulkomaisista valuutoista.

Tällä viikolla AP palasi näihin paljastuksiin tukemalla toimistojen nro 91 ja 121 menetelmiä ja kohteita. Näitä kahta suoraan Pohjois-Korean kenraalikuntaan (tekstissä 정찰총국) liittyvää virastoa syytetään – Yhdysvallat – siitä, että he olivat viime aikoina otsikoihin nousseiden kyberhyökkäysten takana:

 • Verkostot ja verkkosivut Sininen Talo vuonna 2013;
 • Sony Pictures vuonna 2014 vastauksena elokuvan "The Dictator" julkaisuun, joka kuvaa Pohjois-Korean johtajaa imartelemattomalla tavalla;
 • Bangladeshin keskuspankin ryöstö vuonna 2016;
 • Pankkienväliseen SWIFT-järjestelmään kohdistunut kyberhyökkäys vuosina 2015 ja 2016;
 • WannaCry ransomware vuonna 2017.

Dokumentoituina näitä tapauksia olisi todellisuudessa paljon enemmän. Uutistoimiston mukaan YK:n asiantuntijat tutkivat tällä hetkellä ainakin 35 tapausta, jotka koskevat lähes 17 maata:

 • Etelä-Korea: 10 erillistä tapausta;
 • Intia: 3 erillistä tapausta;
 • Bangladesh: 2 erillistä tapausta;
 • Chile: 2 erillistä tapausta;
 • Etelä-Afrikka, Costa Rica, Gambia, Guatemala, Kuwait, Liberia, Malesia, Malta, Nigeria, Puola, Slovenia, Tunisia ja Vietnam: 1 tapaus maata kohti.

Hyvät tilit tekevät hyviä ystäviä, asiantuntijaryhmä ei epäilemättä halunnut nolata muutamaa anteliasta avustajaa. Tämä luettelo ei siis ole tyhjentävä.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jung ja puolustus Uutiset | Pohjois-Korea | Vakoilua
Pohjois-Korean johtaja Kim Jung Un on kehittänyt kyberjoukot, jotka ylittävät puhtaasti sotilaalliset puitteet

Toisaalta raportti, johon Associated Pressillä oli pääsy, paljastaa, että YK olisi täysin tietoinen Pohjois-Korean laittomista rahoituskeinoista ja -menetelmistä. Raportissa todellakin mainitaan kolme tärkeintä Juicy Fruit Pohjois-Korean merirosvot:

 • Hyökkäys pankkien välisiin siirtoihin käytettävän SWIFT-järjestelmän (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) kautta;
 • Kryptovaluuttojen varkaus kohdentamalla sekä pörsseihin että haltijoihin;
 • Hakkerointi myyntiautomaattijärjestelmiin.

Viime kädessä tämä YK:n raportti kertoo tietoverkkorikollisyrityksestä, jonka tarkoituksena on antaa Pohjois-Korealle mahdollisuus hankkia jäljittämättömiä varoja päästäkseen erilaisten valvontaelinten ja kansainvälisten pakotteiden tutkien alle. Asiantuntijat korostivat, että näiden yhä kehittyneempien hyökkäysten toteuttaminen "on pieni riski ja suuri palkkio", mikä vaatii usein vain kannettavan tietokoneen ja Internet-yhteyden.

Lopuksi, YK tutkii parhaillaan muita yleiskokouksen päätöslauselmien rikkomuksia (hiili, öljy, ylellisyystuotteet, sotilasvarusteet jne.). Muistutuksena, Korean sodan jälkeen pohjoiseen on tehty 27 erillistä päätöslauselmaa, joiden tarkoituksena on tuoda Kim-dynastia neuvottelupöytään, ilman (konkreettista) menestystä toistaiseksi.


Jean Lebougre
Kybersodankäynnin asiantuntija

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit