Etelä-Korea lopettaa tiiviin yhteistyön Japanin kanssa Pohjois-Korean suhteen

Vuonna 2016 Japanin ja Etelä-Korean hallitukset allekirjoittivat Yhdysvaltojen alaisuudessa pöytäkirjan tehostetusta tiedusteluyhteistyöstä Pohjois-Korean suhteen. Tämän ansiosta kaksi maata pystyivät nopeasti vaihtamaan tärkeitä tietoja ilman, että heidän piti kulkea Yhdysvaltojen kautta, kuten aiemmin. Mutta tämä yhteistyö ei kestänyt yli 3 vuotta kahden vihollisveljen välillä Tyynenmeren alueella.

Todellakin,Etelä-Korean hallitus ilmoitti juuri vetäytyvänsä, vastatoimi, joka seuraa Japanin maan alentamista etuoikeutettujen kauppakumppaneiden hierarkiassa ja rajoittaa tehokkaasti Soulin mahdollisuuksia toimittaa ensisijaisia ​​komponentteja ja materiaaleja, jotka ovat välttämättömiä sen korkean teknologian teollisuudelle.

Tämä ilmoitus on vain uusi käänne kaoottisissa suhteissa, jotka kahdella Aasian lohikäärmeellä on ollut vuosikymmeniä. Etelä-Korea ja sen väestö ovat edelleen hyvin kostonhimoisia Japanin 20-luvun niemimaan hyökkäyksen ja Japanin miehitysjoukkojen tänä aikana tekemien lukuisten väärinkäytösten suhteen. Tämä tunne on myös pahentunut sen jälkeen, kun nationalisti Shinzo Abe valittiin Japanin pääministeriksi. Puheessa flirttailee toisinaan revisionismia ja nostalgiaa kadonneen Japanin keisarillisen loiston kanssa.

Okinawa Marine Corps Defense News | Etelä-Korea | Ohjuspuolustus
Yhdysvallat lähettää pysyvästi yli 80.000 XNUMX sotilasta Tyynenmeren alueelle. Tämä on amerikkalainen tukikohta Okinawassa

Tämä uusi jännitys ei kuitenkaan ole hyvä uutinen alueelle. Todellakin, ja kuten anteeksipyyntö oli Australian ajatushautomo United States Studies Centerin eilen esitellyn raportin, Tyynenmeren vyöhykkeen suurvaltojen eli Australian, Etelä-Korean ja Japanin yhteistyötä pidetään välttämättömänä Kiinan sotilaallisen ja merivoiman erittäin nopean kasvun hillitsemiseksi. Lisäksi Pohjois-Korea on viime viikkoina osoittanut kykynsä toteuttaa uutta lyhyen keskimatkan ballistisen ohjuksen mallia, jonka lentoprofiili aiheuttaa valtavia ongelmia amerikkalaiselle ja siten japanilaiselle ohjuspuolustukselle ja Etelä-Korealle käyttämällä samaa THAADia. , Aegis ja Patriot järjestelmät. Näissä olosuhteissa tiedonvaihtoaikojen lyhentäminen sekä kahden Aasian sotilasvallan joukkojen operatiivisen yhteistyön parantaminen ovat välttämättömiä Pjongjangin provokaation tai hyökkäyksen ennakoimiseksi ja tarvittaessa reagoimiseksi.

Joka tapauksessa nykyinen turvallisuustilanne ei todellakaan ole sopeutunut tämäntyyppiseen liittolaisten väliseen jännitteeseen, ja Washingtonilla, joka varmistaa kahden maan puolustuksen erityisesti pelotevoimien tasapainon kautta Pohjois-Korean ja Kiinan kanssa, tulee todennäköisesti olemaan vahva. argumentteja kahden kumppaninsa kanssa jakaakseen heidät takaisin parempiin järjestelyihin, erityisesti G7-kokouksen yhteydessä, joka pidetään tänä viikonloppuna Biarritzissa presidentti Trumpin ja pääministeri Aben läsnä ollessa.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit