Venäjän laivasto vastaanottaa 8 uutta sukellusvenettä vuoden 2020 loppuun mennessä

On ilmoituksia, jotka sinänsä kertovat paljon kansainvälistä geopolitiikkaa muovaavista syvällisistä liikkeistä. Ja tehty ei ilman TASS-viraston ylpeyttä8 uuden sukellusveneen toimittamisesta Venäjän laivastolle vuosina 2019–2020, on yksi niistä.

Itse asiassa Venäjän merivoimat saavat SSN Type 885M:n Prinssi Vladimir ja 636.3 Improved Kilo -ohjelman perinteisellä teholla toimiva SSK Petropavlovsk-Kamchatsky vuoden loppuun mennessä, kun taas vuonna 2020 he saavat SSBN Prinssi Oleg955A Borei A -ohjelman, SSN:n, ensimmäinen edustaja Kazan et Novosibirsk 885M Iassen -ohjelman ydinsukellusvene ohjelman 09852 erityisoperaatioihin Belgorod, sekä SSK Volkov (ohjelma 636.3 Parannettu kilo) ja Kronshtadt, alkusiemen 677 Lada -ohjelmassa.

Jos TASS-virasto ilmoittaa, että meidän on palattava vuoteen 1992 todistaaksemme kuuden sukellusveneen toimittamista yhden vuoden aikana, emme saa unohtaa, että useat näistä aluksista kärsivät merkittävistä toimitusviiveistä. kuten Kazan lykättiin yli vuodellatai Kronshtadt, joka on yli 5 vuotta myöhässä. Näiden 8 sukellusveneen käyttöönotto vahvistaa kuitenkin merkittävästi Venäjän laivaston tehoa koko kirjolla pelotteesta erityisiin ja tavanomaisiin tehtäviin.

Kilo 636 sukellusvene 1 Defense News | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Länsimaiden laivastot pitävät 636.3 Improved Kilo -ohjelman tavanomaisia ​​sukellusveneitä (SSK) valtavina vihollisina

Kuten Kiina ja toisin kuin Ranska, Iso-Britannia ja Yhdysvallat, Venäjän laivasto ei ole laiminlyönyt tavanomaisten sukellusveneiden rakentamista rinnakkain ydinvoimalla toimivien alusten kanssa. No he näköjään saivat sen. Itse asiassa useiden virallisten julistusten mukaan, erityisesti brittiläisten ja amerikkalaisten, sukellusveneet 636.3-projekti, joka tunnetaan Euroopassa viitteellä Paranneltu kilo, edustaisi tätä päivää Naton sukellusveneiden vastaisen puolustuksen korkein haaste. Ja sama pätee Tyyppi 039 Kiinan laivaston anaerobinen käyttövoima. Näillä erittäin huomaamattomilla sukellusveneillä ei ole kykyä tuottaa jäännösmelua käytettäessä akkuja alhaisella nopeudella, mikä tekee niistä valtavia aseita meriväylien ohjaamiseen. SSN:illa on varmasti paljon suurempi autonomia ja suorituskyky, mutta ydinreaktorin jäähdytys synnyttää nesteen liikkeitä ja pumppuääniä, jotka, vaikka ne ovat nyt hyvin vähentyneet, eivät ole yhtä huomaamattomia kuin kaikkein hienovaraisimmat SSK:t. Lisäksi pätevien ydinreaktorihenkilöstön kouluttaminen on pitkä prosessi ja yhä vaikeampi prosessi, kun otetaan huomioon tällaisten taitojen suuri kysyntä globaalilla energiateollisuudella.

Venäjän laivaston tulisi jatkaa modernisointityötään tulevina vuosina äskettäinen tilaus 2 Borei A SSBN:stä ja 2 Iassen SSN:sta julkistettiin äskettäin, kun taas 4 Borei A:ta ja 5 Iassenia ovat jo rakenteilla odottamassa tulevaa Husky-luokkaa, joka on tarkoitettu korvaamaan tällä hetkellä käytössä olevat Akula SSN:t. Toisaalta SSK:n tulevaisuuden rakentaminen on edelleen epävarmaa, yksi 636.3 ja kaksi 677:tä on vielä toimittamatta ilman, että lisätilauksia on vielä ilmoitettu. Kuitenkin hiljattain tehty ilmoitusläpimurto AIP-tekniikoissa, joka on yksi Venäjän sukellusveneteollisuuden toistaiseksi suurimmista heikkouksista, pitäisi johtaa uusien 677 tällä tekniikalla varustettujen Lada-sukellusveneiden tilaukseen vanhimpien Kilo-luokan sukellusveneiden tilalle, jotka ovat saavuttamassa ikänsä.

Kalibr risteilyohjus Kilo SSK loading Puolustusuutiset | Ilmasta riippumaton propulsio AIP | Sotilaallinen laivaston rakentaminen
Sukellusveneet, jotka voivat käyttää 3M54 Kalibr -risteilyohjusta, kuten 636.3, voivat käyttää myös 3M22 Tzirkhonia

Uusien venäläisten sukellusveneiden kehittämiseen liittyy myös uusien ammusten, kuten Poseidonin ydinvaltameren torpedo joka varustaa tietyn Iassenin tai 3M22 Tzirkhon hypersonic-laivantorjuntaohjuksen, joka varustaa jo kaikki Venäjän laivaston nykyaikaiset SSN ja SSK pystyy toteuttamaan 3M54 Kalibr -risteilyohjuksen. Joka tapauksessa venäläisen sukellusveneen mahdollisen uhan ei ole tarkoitus pienentyä tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit