Algerialainen Kilo-sukellusvene ampui Kalibr-PL-ohjuksen harjoituksen aikana

Päivitys 28 : Sputnikin tästä kokeesta julkaiseman artikkelin mukaan laukaus ei koske Kalibr-PL-järjestelmän 3M14E-ohjusta, vaan 3M54E Club-S-ohjusta, joka kuuluu myös Kalibr-järjestelmien perheeseen, mutta jonka kantama on paljon rajattu. ., 220-280 km, pääasiassa laivaston kohteita vastaan. Jos 3M14E:n testaus voisi kuitenkin olla merkittävä tapahtuma, koska Venäjä ei ole vielä virallisesti vienyt ohjusta ja sen suorituskyky luokittelee sen pitkän kantaman risteilyohjusten luokkaan, jolla on potentiaalisia strategisia ohjuksia, tämä ei pidä paikkaansa. 3M54E Club-S, jonka vienti on dokumentoitu useissa laivastoissa, erityisesti Algeriassa ja Vietnamissa, ja jonka suorituskyky on verrattavissa useiden maakohteita vastaan ​​käytettävien laivojen torjuntaohjusten, kuten ranskalaisen MM40 Blockin, vastaaviin. III Exocet, norjalainen RBS15 tai American Harpoon.

Vielä muutama vuosi sitten vain kolmella laivastolla maailmassa oli sukellusveneitä, jotka pystyivät käynnistämään tavanomaisia ​​hyökkäyksiä maata kohti: Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa ja Venäjällä. Siitä lähtien Kiina ja pian Ranska SSN Barracudan kanssa ovat liittyneet tähän erittäin eksklusiiviseen klubiin. Siksi se, että kaksi Algerian sukellusvenettä suoritti onnistuneita Kalibr-PL-risteilyohjuksia[efn_note]katso päivitys artikkelin alussa[/efn_note] edustaa erittäin merkittävää tapahtumaa Välimeren altaan voimatasapainossa.

Algerian laivasto, jos se on pääsääntöisesti kansainvälisellä näyttämöllä varsin huomaamaton ja sen vahvuus on vain 6000 miestä, on kuitenkin hyvin varusteltu, ja sillä on 6 Kilo-luokan sukellusvenettä (2 projektia 877 ja 4 projektia 636), 5 kevyt fregatti (3 Koni ja 2 Meko-200), 10 korvettia, mukaan lukien 3 modernia ja hyvin varusteltua kiinalaista C28:aa, San-Giorgio-luokan helikopteria kuljettava hyökkäysalus, 2 LST:tä ja noin kaksikymmentä partiovenettä, tukena 20 Merlin, Super- Lynx- ja Ka-52-helikopterit. Tämä on huomattava vahvuus maalle, jonka BKT on 15 kertaa Ranskaa alhaisempi. Koska Algerian laivasto pystyy käyttämään Kalibr-PL-risteilyohjuksia[efn_note]katso artikkelin alussa oleva päivitys[/efn_note], jonka enimmäiskantama on arviolta 1500–2500 km, Algerian laivasto parantaa valmiuksiaan, jotka ovat jo merkittäviä, olipa se sitten laivojen vastaisen sodankäynnin (C802-, SS-N-25- ja RBS-15-ohjukset), ASM-sodankäynnin, ilmatorjuntaohjuksen (HQ-7 (rattlesnake) -ohjukset, Aster 15 ja Umkhoto) ja voiman projisoinnin ehdot.

Meko A200Algerian puolustusuutiset | Algeria | Sukellusvenelaivasto
Algerian laivastolla on 2 Meko-200-fregattia, jotka on varustettu eteläafrikkalaisilla Umkhoto-keskipitkillä ilmatorjuntaohjuksilla

Algerian ilmavoimissa on 25.000 185 henkilöä, ja niillä on yli 2013 hävittäjää, yhtä monta kuin Ranskan ilmavoimilla on Ranskan LBDSN 58:n mukaan, mukaan lukien toimitettuina 30 Su-18:tä, 35 Su-52:tä ja 34 Su-5:ää. 78 Il-35-tankkerilentokonetta ja 130 C76-, IL295- ja C90-kuljetuskonetta tukevat. Se käyttää myös 28 taisteluhelikopteria Mi-24 ja Mi-170MkIII sekä 8 Mi-26, Mi-139 ja AW3 kuljetushelikopteria. Lopuksi siinä on määrittelemätön määrä droneja, mukaan lukien kiinalaiset MALE CH-4 ja CHXNUMX -dronit sekä paikallisesti valmistettuja laitteita.

Su30 ALgerian puolustusuutiset | Algeria | Sukellusvenelaivasto
Algerian ilmavoimat käyttävät 58 Su-30-monitoimihävittäjää

Maa-armeija on suurin, 180.000 2600 miehellä aktiivisessa palveluksessa, ja sillä on 750 90 panssarivaunua, joista 600 T72:tä (tuotannossa) ja 2500 modernisoitua T3500:ta, 220 300 panssaroitua miehistönkuljetusalusta ja jalkaväen taisteluajoneuvoa, 50 1 kevyttä panssariajoneuvoa, 50 itsepropelleria. , 48 useaa raketinheitintä, mukaan lukien 8 TOS-300- ja 2 Smerchiä, ja 48 Iskander-järjestelmää. Ilmatorjuntaa tarjoavat 2 S2PMU-1 akkua, XNUMX Buk-MXNUMX keskipitkän kantaman järjestelmää, tuntematon määrä TOR-MXNUMX järjestelmiä ja sata Pantsir SXNUMX -järjestelmää, puhumattakaan vain nykyaikaisista järjestelmistä, tuhannessa monikerroksisia arkkeja, jotka ovat ominaisia ​​Venäjän ilmatorjuntaan.

T90 Algerian puolustusuutiset | Algeria | Sukellusvenelaivasto
Algerian teollisuus tuottaa 500 T90-konetta asevoimilleen

Yksi asia on varma, Algerialla on merkittävää sotilaallista potentiaalia Pohjois-Afrikassa ja Välimeren alueella. Sen kyky nyt käyttää Kalibr-PL-risteilyohjuksia[efn_note]katso artikkelin alussa oleva päivitys[/efn_note] sukellusveneistä täydentää täydellisesti Iskanderin ja Su-34:n ja Su-30:n kaltaisten järjestelmien mahdollisuuksia eliminoida vihollisen rannikko- ja ilmatorjuntapuolustukseen ja iskeä sen komentopisteisiin ja logistiikkakeskuksiin syvällisesti käyttääkseen optimaalisesti muita keinojaan, olivatpa ne sitten maa-, ilma- tai merivoimia. Jos emme voi arvioida etukäteen sotilasjoukkojen tehokkuutta pelkästään sen kalustovalikoiman perusteella, emme voi kieltää sitä, että Algerian asevoimilla on täysin johdonmukainen ja tasapainoinen kalusto, jotta ne pystyvät mahdollisesti vastaamaan hyvin suureen joukkoon taisteluskenaarioita. .

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit