Ruotsi haluaa verottaa pankkeja rahoittaakseen puolustusponnistelunsa

On selvää, että kaikkien Euroopan maiden poliittisilla hahmoilla on vähän mielikuvitusta. Kun Ruotsi, Venäjän sotilaallisen vahvistamisen eturintamassa, on aloittanut asevoimiensa modernisoinnin ja puolustusponnistuksensa vahvistamisen budjetilla, joka kasvaa 5 miljardista lähes 8 miljardiin euroon vuoteen 2025 mennessä, Ruotsin puolustusministeri Peter. Hultqvist ja hänen finanssikollegansa Magdalena Andersson eivät keksineet muuta kuin kuvitella uutta veroa, joka koskisi pankkisektoria. Heidän mukaansa on normaalia, että puolustushankkeisiin otetaan mukaan valtavia voittoja tuottavia pankkeja, joista neljä suurinta ruotsalaista pankkia teki vuonna 112 ennätysvoiton, 2018 miljardia kruunua.

Löydämme Ruotsin hallituksen lähestymistavasta samat väitteet kuin ne, jotka aiheuttivat Ranskan asevoimien onnettomuutta yli 10 vuoden ajan. Itse asiassa tavoitteena on luoda tällä tavalla ponnisteluja muuttuvien tulojen alaisena yhdistämällä keinotekoisesti valtion budjettitulot valtion menoihin. Mikä tarkoittaisi äärimmäisyyksien sitä, että tullivirkailijoiden palkkoja maksettaisiin esimerkiksi luksusalan arvonlisäverotuloista tai opettajien palkkoja öljyveroista... Näin Ranskan ministeriön budjetit ovat pitkään olleet. Defence "suljettiin" integroimalla niihin liittyvät muuttuvat tulot, kuten kiinteistöjen myynnistä tai maanpäällisten toimilupien myöntämisestä matkapuhelinoperaattoreille, ja mikä aiheutti vakavia vajeita armeijan budjetissa, mikä johti erittäin epäsuotuisiin päätöksiin ko. laiteohjelmat.

Ruotsin asepalvelus Puolustusanalyysit | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuspolitiikka
Ruotsi on palauttanut rajoitetun pakollisen asepalveluksen sotilashenkilöstön tarpeisiin

Lisäksi on selvää, että jos vero ilmaantuisi pankkisektorille, finanssistrategit pystyisivät hyvin lyhyessä ajassa optimoimaan taseensa minimoidakseen tämän veron vaikutuksen ja saada sen kompensoitua lisätuloilla. jotka ilmeisesti kohdistuvat yksilöihin itseensä. Itse asiassa tavoite olla lisäämättä välitöntä verotaakkaa, koska tämä on ilmeisesti Ruotsin ministerien tavoite, jää vain julkisivuksi, koska ruotsalaiset veronmaksajat maksavat viime kädessä tähän uuteen veroon liittyvät kustannukset...

Koska tämä Tukholman ehdottama lähestymistapa kieltäytyy sisällyttämästä La Défensen kaikkia kustannuksia valtion talousarvioon, koska se on tärkeä osa valtion velvollisuuksia ja suvereeneja etuoikeuksia, tämä Tukholman ehdottama lähestymistapa ei vastaa tulevaisuuden todellisuutta, jossa kansainväliset jännitteet ja konfliktiriskit kasvavat merkittävästi, ja pakottavassa puolustusponnistuksessa, johon valtioiden ja siten myös kansalaisten, armeijan takaaman turvallisuuden perimmäisten edunsaajien, on tehtävä.

Ranskan kaltaisen maan tai Euroopan kaltaisen unionin mittakaavassa olisi kuitenkin mahdollista suurelta osin minimoida budjettiponnistelujen vaikutus talousarvioon, vaikka se nostettaisiin tasolle, jota ei nykyään voi kuvitellakaan. Näin ollen perustamalla Euroopan unionin tasolla mekanismeja puolustustarvikkeiden tilauksista syntyvien budjettitulojen tasapainottamiseksi tuottajavaltioiden ja ostavien valtioiden välillä olisi mahdollista vähentää huomattavasti puolustustarvikehankintaohjelmien vaikutusta valtion talousarvioon, esim. kuin huoltoa varten.

gotlandin sukellusvene analysoi puolustusta | Asevoimien budjetit ja puolustusponnistelut | Puolustuspolitiikka
Ruotsilla on merkittävä BITD, joka ulottuu panssaroitujen ajoneuvojen rakentamisesta taistelulentokoneisiin, mukaan lukien sukellusveneet. Tässä Gotland-luokan AIP-sukellusvene

Samoin kun nämä tasapainotusmekanismit on otettu käyttöön, ne mahdollistavat investointien, mutta myös teollisuuden infrastruktuurin paremman jakautumisen unionin eri maissa, mikä lisää vero- ja sosiaalituloja maissa, joilla ei ole merkittävää BITD:tä nykyisen BITD:n keinotekoinen lisääminen, jotka kaikki edellyttävät vientimarkkinoita selviytyäkseen. Tämä lähestymistapa, joka on paljon tehokkaampi sekä operatiivisesta, taloudellisesta että sosiaalisesta näkökulmasta, vähentäisi nopeasti myös Euroopan maiden teknologista riippuvuutta tietyistä liittolaisistaan ​​ja vahvistaisi yhtä nopeasti unionin kuin sen jäsenten strategista autonomiaa. .

Nykyään nousevat tulevat vuosikymmenet tuovat mukanaan uusia jännitteitä, eivätkä Euroopan maat onnistu säilyttämään etuoikeuksiaan, itsenäisyyttään eivätkä luultavasti turvallisuuttaan osoittamatta samaa innovointihalua itse poliittis-taloudellisen mallin käsityksessä. puolustusponnisteluista, kuin he osoittavat sen, kun on kyse teknisten innovaatioiden tukemisesta.

Jatkoa ajatellen

SOSIAALISET VERKOSTOT

Viimeiset artikkelit